SMDK, PYD'nin tapu ve nüfus müdürlüğü binalarını yakmasını kınadı

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin, Halep'in Münbiç ilçesindeki nüfus müdürlüğü ile tapu sicillerinin bulunduğu binaları yakmasını kınadı.
SMDK, PYD'nin tapu ve nüfus müdürlüğü binalarını yakmasını kınadı

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK), terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin, Halep'in Münbiç ilçesindeki nüfus müdürlüğü ile tapu sicillerinin bulunduğu binaları yakmasını kınadı.

SMDK'dan yapılan açıklamada, "Tapu sicillerinin yakılması ve belgelerin yok edilmesi tehlikeli bir eylemdir ve vatandaşları yerlerinden tehcir etme ve o yerlere geri dönmelerine engel olma çalışmalarına hizmet etmektedir." denildi.

PYD'nin işlediği suç ve ihlallerin terör örgütü DAEŞ'in işlediği suçların bir devamı niteliği taşıdığının belirtildiği açıklamada, bununla Suriye halkının birlik ve beraberliğini sağlayan her şeyin yok edilmesi, emrivaki yönetiminin dayatılması ve kaos ile terörün yayılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Nüfus müdürlüğü ve tapu sicillerinin içinde yer aldığı binaların yakma eylemini kınayan SMDK ayrıca, Birleşmiş Milletler'i (BM) savaş suçu ve insanlık karşıtı suç işleyenlerin cezalandırılması için çaba harcamaya çağırdı.

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin, cuma günü ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava desteği ve Suriye Arap Koalisyonu'na (SAK) bağlı güçlerin yardımıyla girdiği Münbiç'te, demografik yapıyla oynamak ve taşınmaz malları ele geçirmek amacıyla nüfus müdürlüğü ile tapu sicillerinin bulunduğu binaları yaktığı bildirilmişti.