SOBE Meram açıldı

Türkiye’de otizmli çocuklara verdiği özel eğitimlerle Türkiye’de öncü olan Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi (SOBE) Meram’da yeni şubesini açarak eğitim kapasitesini artırdı.
SOBE Meram açıldı

Konya’da otizmli çocuklara özel eğitimlerle tedavi yöntemleri uygulayan SOBE Eğitim Merkezi ikinci şubesi Özel SOBE Meram Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini açtı.

Yaka Mahallesi Sarami Sokak'ta yapılan açılış törenine Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Valisi Vahdettin Özkan, SOBE Vakfı Başkanı Mustafa Ak, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Konya İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Şakir Uslu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İbrahim Akyüz, kurum çalışanları ve davetliler katıldı.

sobe-29.jpg

Yapılan duanın ardından kurdele kesimiyle SOBE Meram Şubesinin açılışı yapıldı. Heyet daha sonra binayı gezerek öğretmenlerden bilgi alırken öğrencilerle öğretmenlerin eğitimlerini gözlemlediler.

Başkan Altay, yaptığı açıklamada Yazır’da bulanan SOBE Genel Merkezinde eğitimlerin devam ettiğini ve buraya uzak kalan öğrenciler için Meram Şubesinin açılmasıyla daha sağlıklı eğitim verildiğini söyledi. Binanın, Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilmesiyle yeni şubenin hayırlı olmasını diledi.

sobe-33.jpg

100 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK

Eğitimlere başlanan Meram SOBE Şubesi hakkında bilgi veren SOBE Vakfı Eğitim Koordinatörü ve Meram SOBE Şubesi Müdürü Begüm Uygun 0-6 yaş öğrencilere birebir eğitim verildiğini söyleyerek yeni şube hakkında bilgi verdi.

sobe-9.jpg

Binanın Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edildiğini söyleyen Müdür Uygun, “En çok ihtiyaç duyulan yaş grubu 0-6 olduğu için buradaki eğitimlerimize bu yaş grubuyla başladık. Şu anda 15 öğrenciye eğitim veriyoruz. Kasım ayından itibaren 100 öğrenciye ulaşacağız. Böyle bir binayı bize tahsis ettiği için Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ederiz. Burada tedavisi sadece eğitim olan otizmli bireylere bire bir eğitim veriyoruz. Şu anda 8 öğretmenle eğitimlerimiz devam ederken kapasitemizin artmasıyla öğretmen sayımız 16 olacak. Öğrencilerimize bire bir eğitimlerimizin yanında spor ve diğer eğitimleri yapıyoruz. Bunun yanında öğrencilerin ihtiyaçları analiz ediliyor ve eğitimler bu kapsamda devam ediyor. Burada öz bakım becerisi, okuma-yazma, tuvalet ve bütün temel eğitimler veriliyor. Burada en büyük görev velilerimize düşüyor. Bizler eğitimlerimizi en iyi şekilde vermeye çalışıyoruz. Velilerimiz de bize destek olarak çocuklarımızı en güzel şekilde eğitiyoruz” diye konuştu.

•SERVET R. ÇOLAK / YENİ HABER GAZETESİ

sobe-11.jpg

 Muhabir
Etiketler :