SOCAR Türkiye'de yatırıma devam edecek

SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aliyev, "Demokrasiye sahip çıkan tavır, bizlerin Türkiye’de olmaktan duyduğu heyecanı pekiştirmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türkiye’deki yatırımlarımız artarak devam edecektir." dedi.
SOCAR Türkiye'de yatırıma devam edecek

SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve milletinin, demokratik düzeni ve insanların hayatını korumak için iradesi ve var gücünü ortaya koyduğunu söyledi.

FETÖ'nün darbe girişiminin "Türkiye'deki yatırım ortamını bozacağı" yönündeki iddialara katılmayan ve geleceğe yönelik planlarını AA muhabirine anlatan Aliyev, geçen hafta sonu yaşanan olaylar ve insanların yaşamını yitirmesinin kendilerini derinden üzdüğünü ifade etti.

Aliyev, SOCAR olarak Türkiye’de doğrudan ve dolaylı olmak üzere 40 bin kişilik bir aileyi temsil ettiklerine dikkati çekerek, "Dolayısıyla Türkiye bizim evimiz, memleketimiz. Bilinmesini isteriz ki SOCAR olarak Türkiye’de yürüttüğümüz toplam tutarı 18 milyar doları aşan, aralarında Avrupa’nın enerji ihtiyacını karşılayacak yatırımların da bulunduğu projelerimiz tereddütsüz ve kesintisiz tüm hızıyla devam edecek." diye konuştu.

"Türkiye ekonomisine güvenimiz tam"

Aliyev, lojistik alanda da Ege bölgesinin en büyük konteyner limanının SOCAR tarafından çok kısa bir süre sonra hizmete alınacağını bildirdi. Aliyev, şöyle devam etti:

"Tüm bunların yanı sıra Türkiye’nin tek petrokimya üreticisi Petkim’de sürdürdüğümüz faaliyetler, Türkiye’ye ve ekonomisine duyduğumuz güvenin sembolüdür. Türkiye Cumhuriyeti hükümetine, ekonomisinin gücüne, bereketine ve istikrarına güvenimiz tamdır. Bütün projelerimizde uluslararası saygın yatırımcılarla, kuruluşlarla ve iş ortaklarıyla birlikte çalışıyoruz. Tüm iş ortaklarımızın da bizimle aynı görüş ve kararlılıkta olduğunu vurgulamak isterim. Askeri darbe girişimleri, hiçbir demokratik ülke için kesinlikle kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve milleti, demokratik düzeni ve insanların hayatını korumak için iradesi ve var gücünü ortaya koymuştur. Bu, demokrasiye sahip çıkan, dünyaca gıpta edilen tavır, bizlerin Türkiye’de olmaktan duyduğumuz heyecanı, burada bu yatırımları yapmaktan duyduğumuz gururu pekiştirmiştir. 'İki Devlet, Tek Millet' ilkesiyle yatırımlarını sürdüren bir şirket olarak, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türkiye’deki yatırımlarımız artarak devam edecektir."