Soçi zirvesi sonrası ABD'den ilk açıklama: Türkiye'ye minnettarız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın, Rusya Devlet Başkanı Viladomir Putin ile Soçi'de yaptığı görüşme dünya basınında da ilgiyle takip edildi. Görüşme sonrası ABD'den yapılan ilk açıklamada "Rusya'yı tahıl anlaşmasını uygulamaya çağırıyoruz. ABD, BM ve Türkiye'ye minnettar." ifadeleri yer aldı.
Soçi zirvesi sonrası ABD'den ilk açıklama: Türkiye'ye minnettarız

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in Soçi'de gerçekleştirdiği zirve sonrası Amerika Birleşik Devletleri'nden ilk tepki geldi.

CNN TÜRK'e konuşan ABD'li yetkililer, Erdoğan ve Putin görüşmesinin ABD'de de büyük bir beklenti ile izlendiğiner dikkat çekti.

RUSYA'YA ANLAŞMAYA GERİ DÖN ÇAĞRISI

Tahıl Anlaşması'na geri dönüş için Rusya hükumetine müzakereleri yeniden başlatma çağrısı yapan yetkiliker, "Ukrayna'nın tahılına bağımlı olan milyonlarca insanın yararı için girişimi derhal uzatmaya, genişletmeye ve tamamen uygulamaya çağırıyoruz." dedi.

"TÜRKİYE'YE MİNNETTARIZ"

ABD makamlarından yapılan açıklamada hayat kurtaran Karadeniz tahıl girişimine aracılık etme ve hem Ukrayna hemde Rusya tahılını dünya pazarına sunma yönündeki çalışmaları nedeniyle, "Birleşmiş Milletler ve Türkiye'ye minnettarız" denildi.

ABD, girişimi canlandırma çabalarını da desteklediklerini duyurdu.

Etiketler :