Hatice Bilgin

Hatice Bilgin

SOĞUK HAVALAR TWITTER’I ISITTI

SOĞUK HAVALAR TWITTER’I ISITTI

Soğuk hava dalgası Türkiye’yi etkisi altına alır almaz sosyal medyayı, özellikle de Twitter’ı ısıttı. Milyonlarca kişinin #penceremdekar hashtag’i ile paylaştığı gönderiler sayesinde, Türkiye’de trend topic listesine kar yağışı da taşındı. Haliyle milyonlar son dakika hava tahminlerini Devlet Meteoroloji İşleri Müdürlüğü ve haber sitelerinin hesaplarından takip ederken ünlü meteoroloji uzmanı Mikdat Kadıoğlu, kişisel hesabına gelen binlerce özel soruya isyan etti. Trafik ve yol bilgileri de Twitter’dan paylaşıldı.

 

Günler öncesinden geleceği duyurulan soğuk hava dalgası sonunda Türkiye’yi de etkisi altına aldı. Yıllar sonra ilk kez İzmir’i bile karla buluşturan soğuk hava, sosyal medyayı da etkisi altına aldı. İzmir’de sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı yıllardır kar özlemi çeken İzmirlileri sevince boğdu.Binlerce İzmirli haklı olarak  Twitter’dan kar fotoğraflarını paylaştı, bu fotoğraflar binlerce kez retweetlendi.

Trend topic olan #penceremdekar hashtag’i milyonlarca kişinin kar fotoğraflarını çekip  paylaşmasını sağladı.Hemde çok kısa sürede eee buda çok normal tabi ki.

 Türkiye’nin dört bir yanından gelen kar yağışı haberleri ve fotoğrafları Twitter’ı sararken, bir diğer dikkat çeken hashtag ise #kartatili idi.Türkiye’nin genelinde okulların tatil olduğu İstanbul’da kar yağışının beklenen şiddette olmaması haliyle Twitter’da esprili twit’lerin paylaşılmasına neden oldu.

Bir diğer yandan en dikkat çekici twitleri sokak hayvalarının bu soğuk hava ile mücadelesini konu alan duyarlı gönderilerdi.Yani mesaj göndermeyide ihmal etmediler. Sokak hayvanlarını hem soğuk hem de açlık tehlikesinden korumak için alınacak önlemlerin sıralandığı mesajlar, en çok retweet edilen gönderiler arasında yer aldı. 33 bin takipçiye ulaşan Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün resmi Twitter hesabından hava durumu ve uyarılar düzenli olarak paylaşılırken İstanbullu kullanıcıların yakından takip ettiği bir diğer resmi Twitter hesabı da 49 bin 800 takipçiye sahip İBB Trafik Kontrol Merkezi oldu.

Haa bir de özellikle büyük şehirlerde kar yağışının ardından çileye dönen trafik nedeniyle Twitter kullanıcıları yağış ve trafiğin son durumunu da Twitter üzerinden takip etti. #karyağışıbaşladı hashtag’i ile Pazartesi akşamından itibaren sürücüler trafikteki yağış durumunu twit ve fotoğraflarla paylaşarak kendi aralarında birbirlerine bilgi verdiler. Yine gerçekleşen trafik kazaları ve yoğunluklar, buzlanma gibi olaylar da paylaşıldı. Pek çok sürücü yola çıkmadan önce Twitter’daki twitleri kontrol ederken şehirler arasındaki yol durumu Twitter’a yansıdı. Özellikle kapanma noktasına gelen yollardan gelen haberler sayesinde sürücüler yolculuk planlarını ertelemek zorunda kaldı.

İşte Twitter’ı ısıtan o tweetlerden birkaçı..

özlem güzel ‏@ozlemguzel26  

Zamanında bende facebookta "Kaar :)" albümüme 32 yeni fotoğraf eklemiştim :D #penceremdekar

 

keskin_sirke ‏@vildankafalgnl  

Zannedersin herkes sahil adamı bir mutluluk bir heyecan #penceremdekar ya bu soğukta kıçımıza buz attıysa nolacak

 

Jamiryooo ‏@Kadirozciftci 

Kimine göre eğlence kimine göre zulüm... #penceremdekar

 

 

Feridun Erdoğral ‏@FeridunErdogral 

Kar yağışının şiddetlendiği şu saatlerde dışarıda yaşayan insan ve hayvanata şevkat ve merhamet lütfen!#penceremdekar

 

Atılan twitler böyleyken okulların da tatil olmasıyla beraber insanlar sosyal medyayı en çok da Twitter’ı ısıtıyor.Ortaya çıkan en güzel görüntüler farklı kareler yakalayıp fotoğraf çekmek, Twitter’da paylaşmak olsa gerek...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hatice Bilgin Arşivi
SON YAZILAR