Şok görüntüler! Öğrenciler silah fuarında...

4. KTÜ Savunma Sanayi Günleri Etkinliği'nde sergilenen silahların öğrencilere tanıtılması ortaya şok görüntüler çıktı. Kız öğrencilerin dahi büyük ilgi gösterdiği fuara öğrencilerin götürülmesi tepki çekti.
Şok görüntüler! Öğrenciler silah fuarında...

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü Savunma Sistemleri ve Teknolojileri Topluluğu tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen “KTÜ Savunma Sanayi Günleri'nde sergilenen silahlar öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.
 
  KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Makine Kimya Endüstrisi (MKE), TAI, Havelsan ve TİSAŞ gibi Türkiye'nin önde gelen kamu ve özel firma temsilci ve yöneticileri öğrenciler ile bir araya geldi. Öğrencilere Türkiye'de imal edilen yerli savunma sistemleri ve silahlara yönelik bilgiler verilirken, etkinlikte açılan sergide ise silahlar sergilendi.

2-138.jpeg

ÖĞRENCİLER SİLAHLARI ELLERİNE ALIP, DENEDİ

TİSAŞ ve MKE Kurumu tarafından sergilenen silahlara erkek öğrencilerin yanı sıra kız öğrenciler de büyük ilgi gösterdi.
Okullarda peş peşe şiddet olaylarının arttığı bir dönemde böyle bir etkinliğin düzenlenmesi tepki çekti. Öğrencilerin silahları ellerine alıp incelemesi şok görüntülere yol açtı. 

3-062.jpeg

  "SİLAHIN ŞAKASI OLMAZ"

Ekinlikte konuşan Trabzon Silah Sanayii (TİSAŞ) Yurtiçi Satış ve Pazarlama Müdürü Oğuz Bekar, silahın şakası olmadığını belirterek öğrencilere uyarılarda bulundu. Bekar, “Tabancamız varsa lütfen hedefe atış yapalım. Hedefin arkasındaki emniyetimizi alaraktan kendimizi geliştirelim. Eğer agresif bir yapıya sahipsek lütfen şartları zorlamayalım silahtan uzak duralım. Silah sakinliği seviyor. Kendinizi tartın; 'Ben ne kadar silah taşımaya müsait biriyim.' Ona göre bu sorunun cevabına göre davranalım. Lütfen silahımızı hiçbir kimseye canlı bir varlığa doğrultmayın. Sadece insanları kastetmiyorum. Ülkemizde bunu zorunluluk haline getirmemiz gerekiyor. Bu işin şakası yok. Çocuklardan silahları uzak tutalım. Evde silahımızı parçalara ayırarak saklayalım. Bununla ilgili çok üzücü yaşanan olaylar var. Tehlikeye mahal vermeyecek şekilde lütfen emniyetli bir şekilde erişimi zor olan yerlerde tutalım. Tabancamız avuç büyüklüğüne uygun olsun. Çünkü atış anında hedefi isabet ettirmek adına kendimizi de yaralayabiliriz. Tabancamız avuç büyüklüğümüze bire bir uyumlu olması lazım. Bunlardan hiç birini sağlayamıyorsak tabancadan uzak duralım” diye konuştu.