Sokak hayvanları, "ısıtıcılarla" soğuktan korunuyor

Sokak hayvanları, "ısıtıcılarla" soğuktan korunuyor

Hava sıcaklığının zaman zaman sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü Sivas'ta, Belediyeye ait Hayvan Barınağı'nda kalan kediler ile köpek yavrularını korumak için elektrikli ısıtıcılarla önlem alındı.

Özellikle soğuk havalarda ve gece saatlerinde otomatik olarak devreye giren ısıtıcılar, yavru köpeklerin, kedilerin ve barınağa bırakılan yaralı yaban hayvanlarının üşümesini engelliyor.

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Danişment Gazi Mahallesi'ndeki barınakta kalan sahipsiz hayvanlara en iyi şartları sunmaya çalıştıklarını söyledi. Uzun, barınakta yaklaşık 800 köpek ve 20 kedinin bakımını yaptıklarını belirtti.

Sivas'ta kış aylarının çetin geçtiğini, hava sıcaklığının genelde sıfırın altında seyrettiğini dile getiren Uzun, şunları söyledi:

"Yavru köpekler soğuk havalardan daha çok etkileniyor. O yüzden küçük ve kendi ayakları üzerinde duramayan hayvanlarımızın bulunduğu barınakları elektrikli ısıtıcıyla ısıtıyor ve hayvanların soğuktan etkilenmemelerini sağlıyoruz. Büyük kulübelerimizde bunu yapamıyoruz, şimdilik sadece küçük hayvanların barındıkları yerlerde ısıtıcılarımız mevcut. Dışarıdaki kafeslerimizde de daha büyük ve soğuktan çok fazla etkilenmeyecek hayvanlarımızın bakımını yapıyoruz."

- Yeni barınakta tüm hayvanlara ısıtıcı

Sokak kedileri ve yaralı yaban hayvanlarının da ısıtıcılarla soğuktan korunduğunu ifade eden Uzun, barınakta kalan hayvanların bakım ve beslenme ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılandığını, sağlıklı bir şekilde yaşamlarına devam edebilmeleri için aşılarının da yapıldığını kaydetti.

Belediye olarak daha geniş bir alana yeni bir barınak yapmayı hedeflediklerini aktaran Uzun, "Yeni barınakta her köpeğe bir kulübe yapılacak, ormanlık bir alanda özgürce yaşayacaklar. Ayrıca yeni yapmayı planladığımız barınağımızda tüm hayvanlarımızı soğuk havalarda ısıtıcıyla korumayı planlıyoruz" dedi.