Sokak kedilerinin 'İsmet Dedesi'

Sivas'ta dernek başkanlığını yaptığı caminin bahçe ve müştemilatında onlarca sokak kedisi besleyen 73 yaşındaki İsmet Tipiler, hayvan sevgisiyle örnek oluyor.
Sokak kedilerinin 'İsmet Dedesi'

Sivas'ta dernek başkanlığını yaptığı caminin bahçe ve müştemilatında onlarcakediyi et ve tavukla besleyen 73 yaşındaki İsmet Tipiler, "Allah'ın yarattığı varlıklar, onlara karşı sevgi ve şefkat göstermeliyiz. Biz onları seversek Allah'da bizi sever." diyerek herkese hayvan sevgisi aşılıyor.

Kentteki bir kurumdan emekli Tipiler, evinin yakınındaki Kümbet Camisi'nin dernek başkanlığını yapıyor. Bu göreve gelmesi ile cami bahçesindeki kedilerle de yakından ilgilenmeye başlayan Tipiler, her geçen gün sayıları artan hayvanları doyurmak için büyük emek harcıyor.

Kasap ve şarküterilerden topladığı tavuk ve et kırıntılarıyla kedileri besleyen Tipiler, hayvan sevgisiyle başta cami cemaati olmak üzere mahalle sakinlerinin de takdirini topluyor.

Kedilerin her gün yolunu gözlediği İsmet Tipiler, "Sahipsizler, açlar, bunları etrafıma topladım ve yemeklerini temin ediyorum. Her gün karınlarını doyuruyorum." dedi. 

Cami bahçesindekiler dışında, evi ile cami arasındaki 3-4 yerde de kedilerin kendisini beklediğini anlatan Tipiler, "Adeta bunları çocuklarım gibi besliyorum ve sevgi gösteriyorum. Elim boş gidersem, bunlar da miyavlarsa o gün uyuyamıyorum, üzülüyorum." diye konuştu.

Kedi barınağı yapılmasını istiyor

Kentte sokak kedileri için barınak yapılmasını isteyen Tipiler, özellikle kış aylarında sokaklardaki kedi yavrularının telef olduğuna dikkati çekti.