Soluk borusuna ıslak mendil kaçan bebeğin ölümüyle ilgili ilk duruşma

Konya'da doğduğu özel hastanenin yoğun bakım servisinde soluk borusuna ıslak mendil kaçan bebeğin ölümü ile ilgili tutuklu yargılanan erkek hemşire ilk kez hakim karşısına çıktı
Soluk borusuna ıslak mendil kaçan bebeğin ölümüyle ilgili ilk duruşma

Konya'da doğduğu özel hastanenin yoğun bakım servisinde soluk borusuna ıslak mendil kaçan bebeğin ölümüne ilişkin davanın ilk duruşmayı yapıldı.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuklu yargılanan hemşire Musa G, ölen bebeğin babası Ubeydullah Şerbetçi ve taraf avukatları katıldı. Şerbetçi’nin 7 aylık hamile olan eşi Zeynep Şerbetçi ise duruşmaya gelmedi.

Sanık Musa G, duruşmadaki ifadesinde yaşananları ayrıntılarıyla anlattı.

Sanık hemşire “O gün Yasir bebeği beslediğim sırada mama bebeğin boğazına kaçtı ve kusmaya başladı. Bize bebeğin bakımı sırasında ıslak mendil kullanmamızı öğrettiler. Önce cihaz yardımıyla bebeğin ağzını ve soluk borusunu temizledim. Islak mendille ağzını sildiğim sırada elimdeki mendil bebeğin boğazına kaçtı. Almaya çalıştım ancak gözden kayboldu. Bağlı olan makineden bebeğin solunumunu kontrol ettim, sorun gözükmüyordu. Ben de doktora haber vermedim. Mendilin dışkıdan çıkacağını düşündüm. Sabah diğer hemşire geldi. Teslim ederken dolaşımında ve bebeğin renginde sorun olduğunu fark ettim. Hemen topuktan kan alarak teşhise gönderdik. Ben sonradan hastaneden ayrıldım.  Bebek 15 gün sonra ameliyata alındı. Bir hafta sonra da hayatını kaybetti. Böyle olsun istemezdim. Pişmanım” dedi.  

Baba Ubeydullah Şerbetçi ise hemşireden şikâyetçi olduğunu mahkemede de tekrarladı.

Tanık olarak dinlenen hastane çalışanı Bahri G. de “Acil bir vaka olmadığı için Yasir’in ameliyatı için ileri bir tarihe gün verildi. Ameliyatta bebeğin boğazındaki cismin ıslak mendil olduğunu gördük. Islak mendil kaçtığı söylenseydi ya da belirlenseydi hemen ameliyata alınırdı.” diye konuştu.

İlk ifadeleri alan mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe ertelendi.  

- Olayın geçmişi

Ubeydullah ve Zeynep Şerbetçi çiftinin 2 Ağustos'ta Konya’daki özel bir hastanede "Yasir" ismini verdikleri bebekleri dünyaya gelmiş, 8 aylık doğduğu için ciğerleri gelişmediği belirlenen bebek, aynı hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altındayken boğazında yabancı cisim olduğu fark edilerek ameliyata alınmıştı.