"Soma 301" filmi

"Soma 301" filmi

Soma'daki maden kazasının konu edileceği filmin yönetmeni Faik Ahmet Akıncı, çekim için Manisa Valiliği'nin kendilerine izin vermediğini ileri sürdü.

Akıncı, Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl meydana gelen maden faciasını beyaz perdeye taşımak için çalışma başlattıklarını, yaklaşık bir ay önce de 40 kişilik ekiple Soma'ya geldiklerini anımsattı.

"Soma 301 filmi"nin çekim izni için Manisa Valiliği'ne başvuru yaptıklarını ancak kendilerinden senaryonun bir örneğinin istendiğini aktaran Akıncı, "Senaryoyu vermedik. Bunun üzerine konunun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün sorumluluğunda olduğunu söylediler" ifadesini kullandı. 

Soma'ya gelen ekiple yaklaşık 1 aydan bu yana mağdur edildikleri iddiasında bulunan Akıncı, şöyle konuştu:

"Ne yazık ki Manisa Valiliğinin vermediği izinleri, Karaman ve Zonguldak valilikleri veriyor. 13 Nisan'da yapılacak mahkeme bahane ediliyor. Filmi başka ilde çekeceğim. Ben sinema filmi çekiyorum. Bizim çektiğimiz filmler, Kültür Bakanlığı tarafından incelenir. Filmi 13 Mayıs'ta filmi vizyona sokacağım. Manisa'da ya da İzmir'de galasını yapacağım."

Akıncı, başvurularına izin verilmemesi nedeniyle maddi, manevi zararlarının tanzimi için Manisa Valisi hakkında hukuki girişmlerde bulunduklarını sözlerine ekledi.