Soma’da işten çıkarılan 2 bin 831 madenciye şok karar

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan facianın ardından işten çıkarılan 2 bin 831 maden işçisinin işe iade davasında 22. Yargıtay Dairesi iptal kararı verdi.
Soma’da işten çıkarılan 2 bin 831 madenciye şok karar

İşe iade davasını iptal eden Yargıtay 22. Dairesi’nin kararına avukatlardan tepki geldi. İşçi avukatlarından Ayşegül Şahin, "Burada açıkça keyfilik var. Adaleti ve sağduyuyu hiçe sayan bir karar var. Bilindiği üzere Yargutay 22. Hukuk Dairesi kapatıldı. Dağıtılan Yargıtay Daireleri arasında yer alıyor. O daireden son dakikada böyle bir karar çıktı" dedi. Avukat Şahin konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

"Soma’da maden kazası ardından 2 bin 800’ün üzerinde işçi toplu olarak işten çıkarılmıştı. Bu işten çıkarılmalarla ilgili toplu olarak bir kısım işçi adına işe iade davası açtık. Bu davalarda Soma Kömürleri AŞ ve TKİ muhatap gösterdik. Çünkü devletin asıl görevi yer altı kömür işletmeciliği yapmaktı. Muazalı olarak Soma’ya devrettiğini iddia ediyorduk ve bu iddialarımız davada tespit edildi. Mahkeme kararlarına yansıdı. Fakat 2 kez yargıtaya gidiş geliş sonrası Yargıtay 22. Hukuk Dairesi kazandığımız davayı toptan ortadan kaldırarak davanın reddine karar verdi” dedi.