Somali'de AMISOM'a saldırı

Somali'de AMISOM'a saldırı

Eş-Şebab Hareketi'nin, Somali'deki Aşağı Şebelle bölgesinde Afrika Birliği Somali Misyonu'na (AMISOM) ait bir ana karargahı ele geçirdiği bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Şebab Hareketi'nin, AMISOM karargahının da yer aldığı Cenali Beldesi'nin girişinde patlayıcı yüklü araçla düzenlediği saldırının ardından taraflar arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Birkaç saat süren çatışmaların AMISOM askerlerinin çekilmesiyle sonuçlandığı kaydedildi.

İki tarafta da can kayıpları yaşandığı ve Şebab Hareketi'nin AMISOM'un ana karargahını ve kontrol altında tuttuğu bölgeleri ele geçirdiği ifade edildi.

 Aşağı Şebelle Belediye Başkan Yardımcısı Abdulfettah Abdullah, basına yaptığı açıklamada, Şebab Hareketi'nin Cenali beldesine şiddetli saldırılar başlattığını doğruladı. AMISOM ve Şebab Hareketi arasında yaşanan çatışmalarda can kayıplarının olduğunu belirten Abdullah, "Şebab militanları, AMISOM'un ana karargahının da bulunduğu Cenali beldesini tamamen ele geçirdi" dedi.

Örgüte yakın Somalimemo internet sitesinde yayınlanan açıklamada ise saldırılarda en az 80 AMISOM askerinin hayatını kaybettiği iddia edildi.

Olaya ilişkin Somali hükümeti ve AMISOM'dan henüz açıklama yapılmadı.