Somali'de Eş-Şebab saldırısı püskürtüldü: 15 ölü

Somali'deki Eş-Şebab örgütü militanlarının ülkenin güneybatısındaki Bay bölgesinde bulunan bir askeri üsse düzenlediği saldırının, ordu güçleri tarafında püskürtüldüğü, çıkan çatışmada 15 militanın öldürüldüğü bildirildi.
Somali'de Eş-Şebab saldırısı püskürtüldü: 15 ölü

Somali'deki Eş-Şebab örgütü militanlarının ülkenin güneybatısındaki Bay bölgesinde bulunan bir askeri üsse düzenlediği saldırının, ordu güçleri tarafında püskürtüldüğü, çıkan çatışmada 15 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Somali ordusunda görevli General İsmail Halif, yerel basına yaptığı açıklamada, "Eş-Şebab militanlarının ülkenin güneybatısındaki Bay bölgesinde bulunan bir askeri üsse düzenlediği saldırı hükümet güçleri tarafından püskürtüldü. Yaklaşık 15 terörist güvenlik güçlerimiz tarafından öldürüldü." dedi.

Görgü tanıkları da bölgede sabah saatlerinde hükümet güçleri ile Eş-Şebab militanları arasında ağır silahların da kullanıldığı şiddetli çatışmaların yaşandığını aktardı.

Afrika Birliği Somali Misyonu'nun (AMISOM) da desteğiyle başkent Mogadişu ve diğer önemli kentlerden çıkarılan Eş-Şebab örgütü, hala Somali hükümeti için en büyük tehditlerden birini oluşturuyor. Eş-Şebab örgütü oteller ve hükümete bağlı tesisleri hedef alan terör eylemleriyle ağustos ayında yapılacak parlamento ve eylül ayında gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinin seyrini etkilemeye çalışıyor.

Somali hükümeti temmuz ayı başında ülkenin güney bölgesinde etkin olan Eş-Şebab örgütüne karşı ortak askeri operasyon başlatılmasına yönelik bir niyeti olduğunu açıklamıştı. Başbakan Temr Abdurreşid 7 Temmuz'da yaptığı açıklamada istikrar ve demokrasinin korunması adına Eş-Şebab örgütüne karşı yürüttükleri mücadelede, Etiyopya'dan desteğini sürdürmesini istemişti.

Somali'de 2004'te kurulan Eş-Şebab örgütü, ülkenin güneyindeki bazı köy ve beldelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Örgüt, ülkedeki şiddet eylemleri, rehin alma ve suikastlardan sorumlu tutuluyor.