Somali'de intihar saldırısı: 11 ölü

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir otele bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 11 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.
Somali'de intihar saldırısı: 11 ölü

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir otele bomba yüklü araçla düzenlenenintihar saldırısında 11 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkent Mogadişu'daki Mekke-i Mukerreme Caddesi'nde hükümet yetkililerinin kaldığı Ambbasador Otel'e bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Bir intihar eylemcisinin kullandığı aracı otelin girişinde patlatması sonucu ilk belirlemelere göre 11 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

"Saldırıyı Eş-Şebab üstlendi"

Olayın ardından silahlı bir grubun binaya girerek bazı müşterileri rehin aldığı, saldırganlar ile güvenlik görevlileri arasında çatışma yaşandığı bildirildi. 

Ülkede faaliyet gösteren terör örgütü Eş-Şebab, internet sitesinden saldırının sorumluluğunu üstlendi, resmi makamlardan ise henüz açıklama yapılmadı.

Saldırıda ölenlerden ikisi milletvekili

Saldırıda ölenler arasında 2 milletvekilinin olduğu bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkent Mogadişu'daki Mekke-i Mukerreme Caddesi'nde hükümet yetkililerinin kaldığı Ambbasador Otel'e düzenlenen saldırıda Somali parlamentosundan milletvekilleri Muhammed Mahmud Curi ile Abdullah Cami hayatını kaybetti.