Somali'de otele düzenlenen saldırı

Somali'de otele düzenlenen saldırı
Somali'de otele düzenlenen saldırı
Şebab örgütünün düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden 6 kişi arasında Somali'nin BM İnsan Hakları Konseyi Temsilcisi Berri'nin de olduğu açıklandı
- Güvenlik güçleri, Şebab militanları ile girilen çatışmanın ardından oteli kontrol altına alarak operasyonu sonlandırdı

MOGADİŞU (AA) - Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir otele düzenlenen saldırıda Somali'nin BM İnsan Hakları Konseyi Temsilcisi Yusuf Berri'nin de hayatını kaybettiği bildirildi. 

Somali devlet radyosuna açıklama yapan hükümet yetkilileri, eş-Şebab militanlarının akşam üzeri bombalı saldırı düzenlediği ve daha sonra binaya sızarak güvenlik güçleriyle çatıştığı Mekke el-Mükerreme Oteli'ne yönelik operasyonun tamamlandığını belirtti. 

Otel binasına giren militanların etkisiz hale getirildiğini ve aralarında hükümet yetkililerin de bulunduğu içeride mahsur kalan kişilerin kurtarıldığını aktaran yetkililer, Somali'nin BM İnsan Hakları Konseyi'ndeki Temsilcisi ve İsviçre Maslahatgüzarı Yusuf Berri'nin aldığı yaralar sonucu yaşamını yitirdiğini belirtti. 

Yetkililer, Berri'nin, militanların otel önünde düzenlediği bombalı saldırıda ya da çatışmalar esnasında mı öldüğüne dair ise bilgi vermedi.

Bu arada Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ve Meclis Başkanı Muhammed Osman Cevayi, saldırıda hayatını kaybeden Berri'nin ailesine taziyelerini sundu. 

Somali makamlarının, olaya ilişkin detaylı açıklamayı ilerleyen saatlerde yapacağı belirtildi. 

Akşam saatlerinde 6 kişinin öldüğünü açıklayan emniyet kaynakları, kurtulmak için binadan atlayanların olması nedeniyle daha önce 4 olarak açıklanan yaralı sayısının artabileceğini kaydetmişti.