Somalili yaralılar Ankara'ya getirildi

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki bombalı terör saldırısında yaralanan 35 Somalili, tedavi için refakatçileriyle birlikte Ankara'ya getirildi.
Somalili yaralılar Ankara'ya getirildi

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki bombalı terör saldırısında yaralanan 35 kişi, tedavi için refakatçileriyle birlikte Türkiye'ye getirildi. Yaralılar, Ankara'da bulunan çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, terör saldırısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile acil tıbbi yardım yapılmasının kararlaştırıldı. Bu amaçla Başbakanlık tarafından askeri uçak tahsis edildi.

Ankara'daki kamu hastanelerinden tedarik edilen yaklaşık 10 ton ilaç ve tıbbi malzeme, uzman doktorların da içinde bulunduğu 33 kişilik sağlık ekibiyle 15 Ekim'de Mogadişu'ya gönderildi. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş de Somali'ye giderek inceleme ve temaslarda bulundu.

200 kişilik kumanya ve soğuk, sıcak içecek tedarik edildi

Somali'ye giden ekipten personel, Mogadişu'da hizmet veren Recep Tayyip Erdoğan Hastanesinde kalarak yaralıların tedavisini sağlayacak.

Mogadişu'daki bombalı terör saldırısında yaralanan 35 kişi, bölgeye giden Sağlık Bakanlığı ekibi tarafından tedavi amacıyla Ankara'ya getirildi.

Yaralılardan 22'si Polatlı Devlet Hastanesinde, 11'i Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2'si ise Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Yaralı refakatçileri için 200 kişilik kumanya ve soğuk, sıcak içecek tedarik edildi.

"Vahşi saldırıların durması için bütün ülkelerin iş birliği yapması gerekli"

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Teröre karşı bütün dünya ülkeleri, bütün siyasetçiler asla ayrım gözetmeden, terör için etnik, dinsel ve bölgesel tanımlama yapmadan, teröre 'terör' diyerek mücadele etmeliler. Biz bunu öteden beri ifade ediyoruz." dedi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki bombalı terör saldırısında yaralanan 35 kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Başbakanlık tarafından tahsis edilen askeri uçakla Türkiye'ye getirildi.

Etimesgut Askeri Havalimanı'na getirilen yaralılar, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı, Başbakanlık Acil Durum ve Afet Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türk Kızılayı yetkililerince karşılandı.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Mogadişu'da 2 gün önce 300'ün üzerinde Somalilinin hayatını kaybettiği terör saldırısında, yüzlerce insanın yaralandığını anımsattı. 

Akdağ, Somali'deki bombalı terör saldırısına ilişkin, "Dünyanın bütün ülkelerine Türkiye Cumhuriyeti ve hükümetimiz adına seslenmek istiyorum. Bu vahşi saldırıların durdurulması için bütün ülkelerin iş birliği yapması gerekiyor, ama samimiyetle iş birliği yapması gerekiyor." dedi.