Sömürge valisi aşiret temsilcileriyle görüştü

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyini teröristlerden arındırma kararlılığı, ABD-PKK cephesini panikletti. Afrin’in doğusunu askeri bölge ilan ettiler.
Sömürge valisi aşiret temsilcileriyle görüştü

ABD yönetimi tarafından PYD bölgesine özel yetki ile atanan Brett Mcgurk Rakka’da terör örgütü mevzilerini gezdi. Amerika Başkanı Donald Trump’ın temsilcisi sıfatı ile sözde DEAŞ’la mücadeleden sorumlu isim olan Brett Mcgurk Haseke’de terör örgütü temsilcileri yaptığı toplantının ardından Rakka’ya geçti. PYD’ye ait sözde asayiş birimlerini de ziyaret eden ABD’li özel temsilcisi bölgede etkin aşiret liderleri ile de toplantı yaptı.

60 BİN KİŞİLİK TERÖR ORDUSU KURACAK

Washington temsilcisi Brett Mcgurk bölgede gerçekleştirdiği görüşmelerde, Rakka sonrası yeni bir dönem ve siyasi, askeri yeniden yapılanma sürecinin başlayacağını vaadetti. Tel Abyad, Kamışlı, Münbic, Haseke, Ayn İsa ve Ayn-el Arab’ı da içerisine alan Suriye’nin doğu kısmında öncelikle 60 bin kişilik bir ordu ile 15 bin kişilik asayiş ekibi kurulmasına öncülük edeceklerini açıklayan Mcgurk, bu sürece tüm Arap aşiretlerinin katılmasını beklediklerini söyledi.

RAKKA VE HASEKE’YE PAUL BREMER MODELİ

DEAŞ sonrası ABD vesayetinde kurulacak sözde Demokratik- Federal Bölge’de yönetim yetkileri Brett Mcgurk’a verilecek. 2003-2004 yıllarında Saddam sonrası benzer uygulama Irak’ta Paul Bremer örneği ile gerçekleştirildi. Rakka ve Haseke’de PYD terör örgütüne mensup siyasi ve askeri kanat liderleri Trump’in özel yetkili temsilcisine eşlik etti.