Son Dakika! 6 ilde eş zamanlı operasyon... Interpol'ün aradığı 23 şüpheli yakalandı

Son Dakika Haberi... Bakan Yerlikaya: 6 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 'Kafes-43' operasyonlarıyla 12 ülke tarafından haklarında Interpol'ün kırmızı bülten, yeşil bülten ve difüzyon mesajı ile arama kaydı bulunan 23 şüpheli yakalandı.
Son Dakika! 6 ilde eş zamanlı operasyon... Interpol'ün aradığı 23 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Kafes-43' operasyonlarında, 12 ülke tarafından Interpol'ün kırmızı bülten, yeşil bülten ve difüzyon mesajı (acil yakalama mesajı) ile aranan 23 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; İnterpol Europol Daire Başkanlığı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın yaptığı çalışmalar sonucu Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Van'da 'Kafes-43' operasyonları düzenlendiğini belirtti. Yerlikaya, operasyonlarda; Almanya, Belçika, Bulgaristan, Güney Kore, Irak, İran, İsviçre, Kazakistan, Romanya, Rusya, Türkmenistan ve Ürdün tarafından Interpol'ün kırmızı bülteni, yeşil bülteni ve difüzyon mesajı ile aranan 23 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

'HEPSİNİ TEK TEK KAFESİN İÇİNE KOYACAĞIZ'

Operasyonlarda yakalanan şüphelilerin; 'adam öldürme', 'terör suçları', 'dolandırıcılık', 'güveni kötüye kullanma', 'kara para aklama', 'suç örgütlerine üye olma', 'uyuşturucu' ve 'kaçakçılık' suçlarından arandığını belirten Yerlikaya, "Interpol tarafından aranan ve emniyetimizin yaptığı titiz incelemelerden sonra ülkemizde olduğu belirlenen 23 kişinin tamamı yakalandı. Emniyet güçlerimiz taramalarına devam ediyor. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine, zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız. Hepsini tek tek kafesin içine koyacağız" dedi.

Kaynak:DHA

Etiketler :