Son Dakika! Bakan Bolat ihracat rakamlarını açıkladı... Eylül ayında rekor

Son Dakika Haberi... Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Dış Ticaret rakamlarını açıkladı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Eylülde ihracatımız yıllık yüzde 0,3 artışla 22 milyar 670 milyon dolar olarak gerçekleşti. Cumhuriyet tarihimizin en yüksek eylül ihracatına ulaştık." dedi.
Son Dakika! Bakan Bolat ihracat rakamlarını açıkladı... Eylül ayında rekor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bugün Bakan yardımcılarım ve genel müdürlerimizle Bursa’da tam kadro olarak yoğun toplantılar gerçekleştiriyoruz. Varsa sorulara çözümler buluyoruz. İnşallah ziyaretimizin Bursa’mız ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

İhracatımızda Türkiye’mizin en çok ihracat yapan ilk 4 şehirlerinin arasında yer alıyor. Bu anlamda Bursa’ya teşekkür amaçlı olarak geldik. Eylül ayı dış ticaret rakamlarını Bursa’da açıklamak istedik.

2024 yılı dünya ekonomisi için gerek büyüme anlamında oldukça durgun bir seyir gösteriyor. Küresel ticaret anlamında yine çok ciddi bir durgunluk var. Gelişmiş ülkeler açısından gerileme de söz konusu. Biz ağır bir deprem felaketi ile karşı karşıya kaldık bunun hem büyüme anlamında üretime, dış ticaret anlamında ihracat rakamları açısından olumsuz etkileri yaşadık. Buna rağmen ihracat performansımız bu yılın ilk 9 ayı itibarıyla ekonomimizdeki dayanıklılığı göstermektedir.

Eylül ayında ihracatımız yüzde 0.3 lük artışlar 22 milyar 670 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu şu anlama geliyor: Cumhuriyet tarihimizin en yüksek eylül ayı ihracat rakamına ulaştık. Tebrik ediyoruz.

‘3 AYDIR İHRACATIMIZ YÜKSELEN SEYİR GÖSTERİYOR’

Temmuz ayında ihracat rakamımız Cumhuriyet tarihimizin en yüksek rakamıydı. Ağustos ayında yine Cumhuriyet tarihimizin en yüksek rakamıydı. Bu anlamda ihracat anlamında iyi bir performans gösterdik. Temmuz ayında 20.3 milyar dolardı, ağustos ayında 21.6 milyar dolara yükseldik, eylül ayında da 22.7 milyar dolara ulaştık. 3 aydır ihracatımız sürekli yükselen bir seyir gösteriyor. Bu önemli bir başarı.

---------------
Son Dakika Haberidir!
Haberin Ayrıntıları Eklenecek

---------------
Son dakika haberlerine anında ulaşmak için
Yeni Haber uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir,
sosyal medyada Twitter, Facebook, İnstagram hesaplarımızı takip edebilir ve
Whatsapp Haber Hattına katılabilirsiniz.

Etiketler :