Son Dakika! HDP seçimlerde Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı

Son Dakika Haberi... Emek ve Özgürlük İttifakı'ndan yapılan açıklamada, 'Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldık. Türkiye halklarını Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeye çağırıyoruz.' denildi.
Son Dakika! HDP seçimlerde Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı

"Kılıçdaroğlu ile hedeflerinin örtüştüğünü belirten HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, 14 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı.

Sözcü'den İsmail Saymaz, Mithat Sancar'la yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı. Saymaz'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Geçen ay cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmama kararı aldığını açıklayan Halkların Demokratik Partisi'nin Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceği biliniyordu. Ancak HDP, siyasi çizgisi gereği Kılıçdaroğlu'nu açıkça ve doğrudan işaret etmedi.

KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEME KARARI

HDP tutumunu bu söyleşiyle birlikte değiştiriyor. Dün görüştüğüm HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar, Kılıçdaroğlu'na oy verme yönünde aldıkları kararı ilk kez bana açıkladı.

Sancar, “tek adam rejimine son vermek” hedefi doğrultusunda Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini söylüyor. Sancar, “Amacımız seçimin ilk turda bitmesidir. Bunun Türkiye'de demokratik dönüşüme giden yolda önemli adım olacağını düşünüyoruz” diyor. Sancar, bu destekten ötürü Kılıçdaroğlu'ndan taleplerinin olmadığını da ekliyor."

"HEDEFLERİMİZ ÖRTÜŞÜYOR"

Saymaz yazısında Sancar'ın "Biz bu seçimi Türkiye tarihinin en kritik seçimi görüyoruz. İki stratejik hedefimiz var. Birinci hedef, tek adam rejimine son vermek. İkinci hedef, demokratik dönüşüm konusunda en etkili güç haline gelmek. Tek adam rejimine son vermenin yolu cumhurbaşkanlığı seçiminden geçiyor. Bir tarafta rejimi kalıcı hale getirmek isteyen Cumhur İttifakı'nın adayı var; Erdoğan. Diğer yanda, rejimi değiştirme sözü veren Kılıçdaroğlu var. Tek adam rejimini sonlandırma noktasında Kılıçdaroğlu ile hedeflerimiz örtüşüyor. Bu nedenle Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı verdik." ifadelerine de yer verdi.

EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI'NDAN RESMİ AÇIKLAMA

Emek ve Özgürlük İttifakı'ndan yapılan açıklamada da 14 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıklayarak, 'Türkiye halklarını Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeye çağırıyoruz.' denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı; Bilindiği üzere Türkiye halklarının devrimci, demokrat ve ezilenleri olarak Emek ve Demokrasi İttifakı adıyla bir araya geldik. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmama, parlamento seçimlerine ise ittifak çatısı altında girme kararı aldık.

Etiketler :