Son Dakika! Konya'da eğitim uçağı düştü! 1 personel şehit

Son Dakika Haberi... Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda Türk Yıldızları’nın eğitim uçağı düştü. Konya Valisi Vahdettin Özkan, askeri uçağın düştüğü bölgedeki şantiye alanında iş makinesi kullanan bir personelin şehit olduğunu açıkladı.
Son Dakika! Konya'da eğitim uçağı düştü! 1 personel şehit

Konya'da Türk Yıldızlarına ait eğitim uçağı, iniş sırasında pist yakınında iş makinesinin üzerine düştü. Paraşütle atlayıp kurtulan pilot, tedbir amaçlı hastaneye kaldırılırken, iş makinesi operatörü uzman çavuş şehit oldu.

3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlu akrobasi timi Türk Yıldızlarına ait olduğu belirtilen F5 eğitim uçağı, saat 13.00 sıralarında iniş sırasında piste yakın bölgede çalışma yapan iş makinesinin üzerine düştü. Pilot Ş.G. paraşütle atlayıp kurtulurken, iş makinesi operatörü uzman çavuşun şehit olduğu bildirildi.

son-dakika-konyada-egitim-ucagi-dustu-1-personel-sehit.jpg

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı pilot, tedbir amacıyla askeri helikopterle Selçuk Üniversite Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı.

Kaza kırım ekipleri, olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor.

son-dakika-konyada-egitim-ucagi-dustu-1-personel-sehit-001.jpg

MSB'den Konya'da düşen eğitim uçağıyla ilgili açıklama

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Konya'da eğitim uçuşu esnasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerine ait uçağın düştüğü bölgede, pist onarım çalışması yapan bir personelin şehit olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Konya'da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 12.51'de henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Kaza kırıma uğrayan uçağımızın pilotu atlayarak kurtulmuş, hastaneye sevk edilmiştir. Uçağın düştüğü bölgede pist onarım çalışması yapan bir personelimiz ise şehit olmuştur. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır."

Taziye mesajı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Konya’da NF-5 uçağının düştüğü bölgede şehit olan Hv.İs.Uzm.Çvş. Ercan Güven için başsağlığı mesajı yayımladı.

MSB tarafından yapılan açıklamada “Konya’da, 14 Mart 2024 tarihinde, Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımızın eğitim uçuşu esnasında kaza kırıma uğraması sonucu, uçağın düştüğü bölgede pist onarım çalışması yapan Hv.İs.Uzm.Çvş. Ercan GÜVEN şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” ifadelerine yer verildi.hv-is-uzm-cvs-ercan-guven.jpg

Son dakika haberlerine anında ulaşmak için
Yeni Haber uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir,
sosyal medyada X, Facebook, Instagram hesaplarımızı takip edebilir ve
Whatsapp Haber Hattına katılabilirsiniz.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :