Son Dakika! Rus uçağı düştü! Çok sayıda ölü var

Son Dakika Haberi... Rusya Savunma Bakanlığı, değişime götürülen 65 Ukraynalı askeri esirin yanı sıra 3'ü refakatçi 6'sı mürettebat olmak üzere 74 kişinin bulunduğu "İl-76" tipi uçağın düştüğünü bildirdi.
Son Dakika! Rus uçağı düştü! Çok sayıda ölü var

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, planlı uçuş gerçekleştiren "İl-76" tipi uçağın Rusya'nın Belgorod bölgesinde düştüğü belirtildi.

Düşen uçakta, esir değişimi için Belgorod bölgesine götürülen 65 Ukraynalı askerin yanı sıra 3'ü refakatçi 6'sı mürettebat olmak üzere 74 kişinin bulunduğu kaydedilen açıklamada, kazanın nedenlerini araştırmak için olay yerine Rusya Hava Uzay Kuvvetlerine bağlı bir ekibin gönderildiği bilgisi paylaşıldı.

Ayrıca olay yerine arama kurtarma ekiplerinin de yönlendirildiği kaydedildi.

son-dakika-rus-ucagi-dustu-cok-sayida-olu-var.jpg

74 kişinin öldüğü uçak Ukrayna’dan ateşlenen füze ile düşürüldü

Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, 65'ü Ukraynalı esir asker, 3'ü esirlere eşlik eden Rus askeri, 6'sı mürettebat olmak üzere 74 kişinin bulunduğu uçağın Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından ateşlenen uçaksavar füze sistemi ile vurulduğunu belirtti.

Konaşenkov, "Bugün saat 11.15'te Kiev rejimi, Ukrayna askeri personelini takas için taşımak üzere Chkalovsky'den Belgorod Havaalanı'na doğru uçan Rus askeri kargo uçağını düşürerek terör eylemi gerçekleştirdi. Uçak, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından Harkov bölgesindeki Lyptsi yerleşiminden uçaksavar füze sistemi kullanılarak imha edildi" şeklinde konuştu.

"Ukrayna, esirlerin Belgorod'a nakledileceğini biliyordu"

Konaşenkov, "Ukrayna yönetimi bugün Ukrayna askeri personelinin esir takası nedeniyle askeri nakliye uçaklarıyla Belgorod Havaalanına nakledileceğini çok iyi biliyordu. Daha önce yapılan anlaşmaya göre bu takas öğleden sonra Rusya-Ukrayna sınırındaki Kolotilovka kontrol noktasında gerçekleşecekti. Yine de Kiev rejimi Rusya'yı suçlama hedefi doğrultusunda adım attı. Ukrayna yönetimi bu terör saldırısını gerçekleştirip gerçek yüzünü vatandaşlarının hayatını ihmal ederek gösterdi" dedi.

Kaynak:AA

Etiketler :