Son grup toplantısı

Başbakan bugün 24. dönemin son grup toplantısına katılacak. 3 dönem kuralı nedeniyle aday olamayan vekiller toplantıya son kez katılacak.
Son grup toplantısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Üst Komisyonu, aday adaylarıyla ilgili çalışmaların dün de devam etti.
Başbakan bugün Meclis'te son grup toplantısında gündemi değerlendirecek. 24. dönemin son toplantısı aynı zamanda üç döneme takılan milletvekilleri için de son toplantı olacak. 24. dönemde, Tayyip Erdoğan “Cumhurbaşkanı”, Enver Yılmaz, Ahmet Edip Uğur, Fatma Şahin gibi isimler “belediye başkanı” oldukları için “milletvekilliği” görevlerinden ayrılmıştı. Onların yanı sıra, 68 milletvekili daha “üç dönem kuralı”na takıldığı için AK Parti listelerinde olmayacak. Bugün Davutoğlu başkanlığında yapılacak AK Parti Grup Toplantısı, onlar için ayrı bir anlam ifade edecek.

SENATO SALONU'NDA
Bülent Arınç'tan Ali Babacan'a, Mehmet Ali Şahin'den Beşir Atalay'a, Faruk Çelik'ten Haluk İpek'e, Taner Yıldız'dan Nurettin Canikliye'ye, Bekir Bozdağ'dan Mustafa Elitaş'a kadar halen kabinede ve parti yönetiminde bulunan isimler, “milletvekili” sıfatıyla bu dönem son kez AK Parti'nin grup toplantılarını gerçekleştirdiği eski Senato Salonu'ndaki sıralarına oturacaklar. Üç dönem kuralına takılanların sayısı da dikkate alındığında, mevcut Meclis kadrosunun üçte ikisinin değişmesine kesin gözüyle bakılıyor.