Son gün 20 Mart

MERVE ATEŞ / YENİ HABER
Son gün 20 Mart

Marka yaratma potansiyeli bulunan, ürün ve hizmetlerini ulusal ve uluslararası arenada pazarlamak isteyenlere KOSGEB markalaşma desteği verecek. KOSGEB’in destekleme projeleri hakkında bilgi veren Narge Verimlilik Yönetim Merkezi yetkililerinden Endüstri Mühendisi Mustafa Yalçın  “KOSGEB 20 Mart 2015’te sonlanacak çağrı kapanış  tarihine kadar  projeler bekliyor. Uygun projelere 150 bin TL destek verilecek ve markalaşma yolunda büyük adımlar atılmış olacak ”dedi.

Kurumsallaşma firmalar için vazgeçilmez bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Günümüz Türkiye’sinde enflasyonist ekonomiden, verim ekonomisine geçiş süreci devam ediyor. Bu süreç eski alışkanlıkları alaşağı etmekte ve firmaları değişime zorluyor. Tetiklenmektedir. İşletmelerin ar-ge faaliyetlerine hem de markalaşmaya ciddi yatırım yapmaları zorunlu hale getiriyor.

“KOSGEB KURUMSALLAŞMAYI DESTEKLİYOR”

 KOSGEB’in destekleme projeleri hakkında bilgi veren Narge Verimlilik Yönetim Merkezi  yetkililerinden Endüstri Mühendisi Mustafa Yalçın “ Hükümetimiz, israf ekonomisinin yönetilmesiyle alakalı olarak hibe ve desteklerle iş hayatının önünü açmayı ve verim ekonomisini sürdürülebilir hale getirmeyi  hedefliyor. Bu hedefleme doğrultusunda, ekonomimizin yüzde 99 oluşturan kobiler için kurumsallaşma ve markalaşma desteğini KOSGEB üzerinden firmalar için açmıştır. KOSGEB tarafından açılan KOBİ Proje Destek Programı kapsamında “KOBİ’lerin Yönetim Becerilerini ve Kurumsal Yetkinliklerini Geliştirmek” ve “KOBİ’lerin Markaya Yönlendirilmesi” konularında aşağıdaki takvimle çağrıya çıkıldı” dedi.

ÇAĞRI KAPANIŞ TARİHİ 20 MART 2015

Çağrı Takvimi hakkında bilgi veren Yalçın,  “Çağrı açılış tarihi 30 Ocak 2015,Çağrı kapanış tarihi 20 Mart 2015 . Proje başvuru formunun işletme tarafından www.kosgeb.gov.tr üzerinden doldurularak onaylanması gereken en son tarihi ifade ediyor. Bu tarihten sonra sistem proje başvurularına kapatılacağından hiçbir şekilde proje başvurusu yapılamayacaktır. Proje Başvuru Formu  www.kosgeb.gov.tr internet adresinden doldurulup çıktısı alınarak eki belgelerle birlikte  İlgili KOSGEB Hizmet Merkezine verilecek ”diye konuştu.

“ÜRETİM PROJELERİ DESTEKLENİYOR”

Destek şartları hakkında bilgi veren Yalçın, “İşletmelerin; üretim, yönetim-organizasyon, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, mali işler ve finans, bilgi yönetimi ve bunlarla ilişkili alanlarda Başkanlık tarafından belirlenen dönem ve konularda sunacakları projeler destekleniyor. Bu program kapsamında desteklenecek proje giderlerine Kurul karar veriyor. Ancak, arsa, bina, inşaat, tadilat, tefrişat ve benzeri, taşıt aracı, vergi, resim ve harçlar, sosyal güvenlik primleri, haberleşme giderleri, proje ile ilgili olmayan personel giderleri, enerji ve su giderleri, kira giderleri, finansman giderleri, proje ile ilişkilendirilmemiş diğer maliyetler desteklenmiyor.” İfadelerini kullandı.

“KONYA BİRİNCİ BÖLGEDE”

KOSGEB’in  kabul edilen projelere 150.000 TL destek verildiğini aktaran Mustafa Yalçın, Proje süresi  en az 6 ay en fazla 24 Ayda oluşuyor. KOSGEB Destek üst sınırı ise 150.000 TL Destek Oranı da bölgelere göre değişiyor. Konya 1. Bölgede yer alıyor. 1. ve 2. Bölgelerde yüzde 50, 3., 4., 5., ve 6. Bölgelerde yüzde 60 destek sağlanıyor”diye konuştu.