Son kale Türkiye

Mevlana Meydanı’nda yılmadan Milli İrade nöbetine devam eden Konyalı vatandaşlar Türkiye’nin İslam coğrafyasının lideri olduğunu vurguladı. Son kalenin Türkiye olduğunu söyleyen vatandaşlar, ülkemizin mazlumların umudu olduğunu belirtti.
Son kale Türkiye

“buyuk-bir-tehlikeden-kurtulduk”.jpg

“BÜYÜK BİR TEHLİKEDEN KURTULDUK”

“Allah bizi büyük bir beladan kurtardı” diyen Fatih Doldurucu, “Darbe girişimi çoğu insana ilk başta çok basit geldi. Bir şey olmaz dediler. Ama ciddi zararlar verdiler. Büyük bir tehlikeden kurtulduğumuza inanıyorum. 15 Temmuz’da Ankara’daydım. Olaylardan yarım saat önce Gölbaşı’ndan çıktım. Yolda haberi duyduk. Tekrar geri dönelim dedik. Bizi almadılar. Yolumuza devam edip Konya’ya geldik. Sabaha kadar uyuyamadık. Tüylerimiz diken diken oldu. Selalar, ezanlar okunduğunda ağladık. Bol bol dua ettik. Elimizden başka hiçbir şey gelmedi. Başkomutanımız mobil yayınla milletimizi sokağa davet etti. Onun bu girişimin püskürtülmesinde çok büyük faydası oldu” ifadelerini kullandı.

“birbirimize-siki-sikiya-bagliyiz”.jpg

“BİRBİRİMİZE SIKI SIKIYA BAĞLIYIZ”

Türk birlikteliğinin tüm dünyaya örnek olacağını vurgulayan Hüseyin Karataş, “Vatanımıza devletimize Allah daima birlik beraberlik versin. Bizim birliğimiz dünyaya örnek olacak. Çünkü biz hem Müslüman’ız hem de Türk’üz. Bu değerlere sahip başka millet yok. Biz birbirimize sıkı sıkıya bağlı bir topluluğuz. 15 Temmuz’da yaşadığım duygu anlatılmaz. Çok kötü bir geceydi. Aklıma 80 darbesi geldi. Allah’a şükür hainler amaçlarına ulaşamadılar. 2016’da medya ve iletişim çok kuvvetli.  Onun katkısı bu darbenin engellenmesinde büyük oldu” dedi.

“millet-80-darbesinin-acisini-cikardi”.jpg

“MİLLET 80 DARBESİNİN ACISINI ÇIKARDI”

“Millet birlik ve beraberlik içinde olunca önünde tanklar tüfekler durmuyor” diyerek konuşmasına başlayan Mehmet Berat Büyüksırıt, “Dış dünya tarafından yönetilen ve terör örgütü olduğu aşikar olan FETÖ, inşallah tamamen bitecek. Yakında sonlarının geleceğini ümit ediyoruz. 15 Temmuz’da gelişmeleri televizyondan öğrendim. TRT’deki sözde bildiriyi duyunca şüphelendim. İşin aslını diğer kanallardan anladım. Cumhurbaşkanımızın da sık sık belirttiği gibi Menderes’in asılması, o zaman halkın sessiz kalması hep bir sancı şeklinde bu zamana gelmiştir. Millet bunun acısını 2016’daki darbe girişiminde birlik olarak meydanlara çıkarak göstermiştir” şeklinde konuştu.

“olmek-var-donmek-yok”.jpg

“ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK”

Türk birlikteliğinin bir vatan savunması olduğuna dikkat çeken Mehmet Eymir, “Ölmek var dönmek yok. Bin tane canım olsa vatanım için hepsini veririm. Türkler birlik olunca karşısında hiçbir kuvvet direnemez. Allah bize bu acıları tekrar yaşatmasın. FETÖ’nün bu ülkeden temizlenmesini çok istiyoruz. Bizimle uğraşmasınlar. Zaten devletin içine yeterince sızmışlar. Neden böyle bir girişimde bulunduklarını, bu kadar masumu niçin katlettiklerini anlamadık. Allah ülkemize hayırlar getirsin” dedi.

“cocuklarimla-vedalasip-meydana-gittim”.jpg

“ÇOCUKLARIMLA VEDALAŞIP MEYDANA GİTTİM”

“FETÖ’nün bu ülkeye yapmış olduğu adilik çok zorumuza gitti” diyen Osman Yağmur, “ 15 Temmuz gecesi saat 11’de yatmıştım.  12 buçukta gelen telefonla uyandım. Arkadaşım darbe olduğunu söyledi ve televizyonu açmamı söyledi. Şaka yapıyor sandım. Ama yayınları izleyince işin aslını öğrendim. Reis’imiz meydanlara inin dediğinde abdestimi aldım ve çocuklarımla vedalaşıp hükümet meydanına şehadet şerbetini içmeye geldim. Çıkarken de rabbim bana vatanım için şehit olmayı nasip eyle diye dua ettim. Tekbirlerle yürüdüm. Konya’mızda büyük bir kalkışma olmadı. Ama Ankara’da ve İstanbul’da büyük kayıplar verdik. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

“mazlumlarin-umut-isigi-olacagiz”.jpg

“MAZLUMLARIN UMUT IŞIĞI OLACAĞIZ”

FETÖ üyelerinin darbe girişimiyle açığa çıktığını söyleyen Tayfur Yücetaş, “Şer görünen hayra döndü. Bu vesileyle kimin ne olduğunu daha iyi bir şekilde görmüş olduk. İnşallah Türkiye’yi daha iyi günler bekliyor. Bunların hepsinin idam edilmesi lazım. Bu hainler eğer asılmazsa ileride başımıza büyük dertler açabilirler. Toplumumuz artık daha bilinçli. 15 yıllık süreç içerisinde halkımız kendine geldi, uyandı. Üstündeki korkuyu attı. Dünya çekiciliğini ve ölüm korkusunu bertaraf etmiş oldu. Dünyaya bir açıdan da Osmanlı’nın torunlarının gücünü tekrardan göstermiş oldu. Bu anlatılanların hikaye olmadığını, herkese kanıtladı. Son kale Türkiye. Müslümanlar ülkemize umut bağlamış durumda. İnşallah biz liderlik yaparak dünya mazlumlarının umut ışığı olacağız” dedi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ