Son yüzyılın en yıkıcı 2 depremi! Ölü ve yaralı sayısı artıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 5 bin 894 kişinin hayatını kaybettiğini, 34 bin 810 kişinin yaralandığını açıkladı.
Son yüzyılın en yıkıcı 2 depremi! Ölü ve yaralı sayısı artıyor

Kahramanmaraş'ta ilki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan genelgeyle yedi gün süreyle milli yas ilan edildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 5 bin 894 oldu. Enkazdan kurtarılanlar 8 bin civarında. Arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor. Enkaz altında bulunan son vatandaşımıza ulaşana kadar da bu çalışmalar devam ediyor. Tüm il ve ilçelerde ekipler sevk edildi, 16 bin 139 ekip fiilen sahada. Uluslararası ekipler ve yerelden gelecek ekipler ve ekipmanlarıyla hazır olan ekiplerle birlikte bugün özellikle Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş'ta yoğun çalışmamız olacak. Toplamda tüm birimlerimizde, güvenlik güçleri de dahil, STK'lar da fiilen çalışma gruplarında yer alan arkadaşlarımız 60 binden fazla kişi sahada. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Buraya gönüllü akımı var ama daha çok uzman isim bekliyoruz. Karayolundan gelen ekiplerimize lütfen yardımcı olalım, vatandaşlarımızın yolları meşgul etmemesi gerekiyor. Biz devlet olarak milletimizin yanındayız.

AFAD'dan gelen verilere göre, Elazığ'ın Palu ilçesinde saat 22:54'te 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Bakan Akar: (Kahramanmaraş merkezli depremler) Bölgede toplam 7 bin 500 civarında Mehmetçik çalışmalarını sürdürmekte, yarından itibaren 1500 personel daha katılacak."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hatay'da 2 bin 749 binanın yıkıldığını tespit ettik. Şu saate kadar Hatay'da enkazdan kurtarılanların sayısı 1846 kişi oldu. Yarın ekip sayımızı iki katına yükseltmiş olacağız. Son verilere göre; Hatay 1647 vefat, Kahramanmaraş 1243 vefat, Gaziantep 504 vefat, Şanlıurfa 127 vefat, Diyarbakır 120 vefat, Adana 167 vefat, Adıyaman 869 vefat, Malatya 201 vefat, Osmaniye 502 vefat, Kilis 22 vefat, Elazığ 5 vefat gerçekleşti. Toplamda ne yazık 5 bin 434 vatandaşımız hayatını kaybetti. 31 bin 777 yaralımız var." şeklinde bir açıklamada bulunarak son durumu aktardı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Maalesef Hatay'da bir büyükelçimiz hala enkaz altında. 76 ülkeden yardım teklifi geldi. 36 ülkeden 3 bin 319 arama kurtarma personeli geldi. Tüm kurumlarımız seferberlik halinde. Birçok turizmcimiz otellerini depremzedeler için açacaklar. Vatandaşlarımızın bu bölgeye (Antalya) intikali için gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz.

AFAD'ın yaptığı son açıklamaya göre can kaybı 4 bin 544'e yükseldi. Depremde 26 bin 721 kişi yaralandı. Yıkılan toplam bina sayısı ise 5 bin 775'e ulaştı.

AFAD: "İlk depremin ardından en büyüğü Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde olacak şekilde toplam 422 deprem meydana gelmiştir.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, T70 yangın söndürme helikopterinin Hatay'da İskenderun Limanı’ndaki yangına müdahalesinin devam ettiğini bildirdi.

Bakan Kirişci, "İskenderun Limanı’ndaki yangına T70 yangın söndürme helikopterimizin müdahalesi devam ediyor. Bir olacağız, tüm zorlukları birlikte aşacağız" notuyla sosyal medya hesabından T70 yangın söndürme helikopterinin İskenderun Limanı'ndaki yangına müdahalesine ilişkin görüntüleri paylaştı.

Etiketler :