Soner Demirtaş: Bu madalyayı ülkemdeki 79 milyona armağan ediyorum

Rio 2016'da Bronz madalya kazanan milli güreşçi Soner Demirtaş: "Ülkemin bu zor ve herkesin sevince ihtiyaç duyduğu döneminde, inşallah bunu başarmışımdır. Bu madalyayı, ülkemdeki 79 milyona armağan ediyorum." dedi.
Soner Demirtaş: Bu madalyayı ülkemdeki 79 milyona armağan ediyorum

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda erkekler serbest stil 74 kiloda bronz madalya kazanan milli güreşçi Soner Demirtaş, başarısından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da bronz madalya maçını kazanmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Soner Demirtaş, önemli bir başarıya imza attığını belirtti.

Milli güreşçi, çeyrek finalde mağlup olduğu İranlı Hassan Aliazam Yazdanicharati'nin finale kalmasıyla repesajın ardından bronz madalya maçına çıkabildiğini hatırlatarak, "Yoluma devam edebilmem için İranlı rakibimin finale çıkması gerekiyordu ve bunun için dua ettim. O da çıktı. Ben de diğer rakiplerimi yendim. Müsabakalarım rahat geçti. Ülkeme üçüncülük kazandırdım." dedi.

"Ülkeme armağan olsun"

Madalya kazandığı için çok mutlu olduğunu kaydeden Soner Demirtaş, "Ülkemin bu zor ve herkesin sevince ihtiyaç duyduğu döneminde, inşallah bunu başarmışımdır. Bu madalyayı, ülkemdeki 79 milyona armağan ediyorum. Burada güreşirken, onlar da televizyon başında bize dua etti. Hepsinden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Olimpiyatlara katılarak önemli̇ bi̇r başarı elde etmesi̇ni̇n ardından madalya kazanarak sevi̇nci̇nin katlandığını söyleyen Soner Demirtaş, "Olimpiyatlara katılan herkesin hedefi altın madalyadır. Beni̇m de öyleydi̇ ama üçüncülük nasip oldu. Buna da şükür. Madalyasız da dönebilirdik." diye konuştu.

"Stresli çıktık"

Soner Demirtaş, diğer branşlarda yeterince başarı elde edilememesinin ardından olimpiyatlarda milli güreşçilerin üzerindeki sorumluluğun arttığını vurgulayarak, "Stresimiz normalin iki katına çıkmıştı. Olimpiyatların sonuna doğru gelmemize rağmen güreş dışında sadece halter ve atletizmde madalya çıktı. Altın madalya henüz kazanamadık. Güreş ata sporumuz ve olimpiyat tarihimizde en çok madalya kazandığımız branş olduğu için altın için daha çok çabaladık." değerlendirmesinde bulundu.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ise yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Gençlik ve Spor Bakanlığının himayesinde Türk sporunun gelişmesi için 14 yıldan beri, 2020 hedefiyle kesintisiz destek sağlayan Turkcell olarak sporcularımızın bizlere yaşattığı madalya başarısının mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye'nin bu zorlu günlerde yeniden bir olmasına, bayrağımızın Brezilya'da göndere çekilmesinde katkımız olduğu için de çok büyük bir gurur yaşıyoruz. Milli güreşçimiz Soner Demirtaş'ı elde ettiği başarıdan dolayı kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum."