Mücahit Yaprakcı

Mücahit Yaprakcı

Sonradan Konyasporlu olmak

Sonradan Konyasporlu olmak

Bir takım neden desteklenir?

Cebini dolduruyor olabilir ya da kalbini. Baban o takımı tutman gerektiğini söylemiştir, o takımla büyümüş, o takımı yaşamışsındır. Şehrinin takımıdır yahut başarılı bir takımdır desteklediğin takım.

Bir Konyalı Konyaspor’u neden tutar?

Bu şehirde yaşıyorsan ve yaptığın iş bir şekilde Konyaspor’a dayanıyorsa senin destekleyeceğin takım Konyaspor olabilir. Baban sana “Konyaspor büyük takım evlat” demiş olabilir. Başarılı bir takım olabilir ama en önemlisi bu takım senin şehrinin takımıdır.

Konya’da bir anket yapılsaydı 3 sene önce ve sorulsaydı Konyalılara: “Hangi takımı destekliyorsunuz?” Konyaspor büyük ihtimalle Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın ardından dördüncü sırada yer bulabilirdi kendine. Ancak şu an sorulsa bu soru en kötü ihtimalle ikinci sırada yer alır Konyaspor. Bunun sebebi insanların şehir kimliğinin 3 senede değişmesi olamaz herhalde. Bunun sebebi olsa olsa başarıdır.

Konyaspor tarihi bir başarı elde etti geçtiğimiz sene. Bu başarı da dolayısıyla taraftar desteğini peşinden getirdi. Eskinin parasıyla 1 milyon liraya satılan kale arkası biletleri bile stadyumu doldurmaya yetmezken hem yeni stadyumun etkisi hem de futbolun değişim ve gelişimi Konyalıları Konyasporlu yapmaya yetti.

Peki, önceden Galatasaraylı, Fenerbahçeli ya da Beşiktaşlı olan biri tuttuğu bu takımlardan vazgeçip ölümüne Konyasporlu mu oldu?     

Tabi ki hayır. Geçtiğimiz günlerde Melih Gökçek bir tweet attı ve dedi ki; “Herkese bir çağrım var. Hepinizin tuttuğu bir takım vardır. Birinci takımınız değilse mutlaka ikinci takımınız Osmanlıspor olsun.” Bu çağrının ölçeğini değiştirip bunu Konyaspor’a Konyalılar çoktan uyarladı bile. Ama Konyasporlular söz olsun diye Konyasporlu olmadı, gerçekten inandıkları için Konyasporlu oldu.

Önceden Konyaspor’u daima ikinci takımı olan destekleyenlerin bir kısmı Konyaspor’u birinci takımı durumuna getirmiş durumda. Diğer kesim ise yeşil-beyaz atkısını formasını alıyor. Diğer sevdalı olduğu takımı da bırakmıyor ama Konyaspor’a olan vefasını da gösteriyor. Bu şekilde takım desteklemek ayıp değil. Konyalı olup İstanbul takımı tutanları sürekli eleştirenler belki de o İstanbul takımını tutanlar kadar destek olmuyorlar Konyaspor’a.

Bu sezon Konyaspor’un en çok desteğe ihtiyacı olduğu dönem. Fenerbahçeli, Beşiktaşlı, Galatasaraylı olsa da Konyaspor’u en azından ikinci takımı yapan Konyasporlular da desteklemeli bu takımı. Sadece Konyaspor’u destekleyenler de İstanbul takımlarını destekleyenler de sahip çıkmalı Konyaspor’a. Çünkü bir tane Konyaspor var, bir tane Konya var.

Ayrımcılık yapmadan, yargılamadan, eleştirmeden Konyaspor ortak paydasında buluşmak dileğiyle. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mücahit Yaprakcı Arşivi
SON YAZILAR