Sorgun'da öğrenciler için kermes açıldı

Sorgun'da öğrenciler için kermes açıldı

YOZGAT - Semerkand Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Sorgun Şubesi tarafından dar gelirli aileler ve öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

Belediye Sergi Salonu’ndaki kermesin açılışına Kaymakam Ali Arslantaş, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek katıldı.

Kermesin açılışında konuşan Arslantaş, dar gelirli aileler ve öğrenciler yararına yapılan etkinliklerin kendilerini çok memnun ettiğini belirtti.

Eğitimin en önemli yapı taşlarından birinin öğrenciler olduğunu dile getiren Arslantaş, "Ülkemizde eğitim konusunda çok ciddi değişiklikler var. Bu tür kermesler sayesinde de ihtiyaç sahibi bir çok öğrencimiz daha rahat bir eğitim görebilme şansına kavuşacaklar. Böylelikle eğitim seviyemiz daha da artacak” dedi.

Kermesten elde edilecek gelirin aynı zamanda ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere de kullanılacağını ifade eden Arslantaş, yaklaşan kış mevsimi öncesi 5-10 ailenin ihtiyaçlarının bir kısmının karşılanabilecek olmasının kendilerini sevindirdiğini kaydetti.

Şube Başkanı Muammer Bulut da gıda ürünlerinin yanı sıra, süs eşyaları, çeyiz ürünleriyle el işi örgülerinin satışa sunulduğu kermesin pazartesi gününe kadar açık kalacağını ifade etti.