Sorkun Mahallesine 100 Bin TL’lik yatırım

Sorkun Mahallesine 100 Bin TL’lik yatırım

Bozkır Belediyesi Mahallelerdeki yatırımlarının sayısını ve kalitesini arttırmaya devam ediyor.

Bozkır’da Alt yapıdan, üst yapıya kadar birçok değişim gerçekleştiren Bozkır Belediyesi, mahallelerdeki yatırımlarının sayısını ve kalitesini arttırmaya devam ediyor. Son olarak sorkun mahallesinde büyük yatırım gerçekleştiren Bozkır Belediyesi, 150 metre uzunluğunda ve ortalama 4 metre yüksekliğindeki 100 bin TL’lik istinat duvarı yapımına başladı.

Büyükşehir yasasıyla yeni bağlanan mahallelerle hizmet sınırlarının arttığını belirten Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, “6360 sayılı yeni büyükşehir yasasıyla birlikte birçok mahalle bağlandı. Mahalle sayılarımızın artmasıyla hizmet alanımız da genişledi. En uzak iki mahallemizin arası 86 kilometre olmasına rağmen, hizmetlerimizi her gün daha da arttırarak devam ediyoruz. Yeni bağlanan mahallelerimizden olan Sorkun Mahallemizde 150 metre uzunluğunda ve ortalama 4 metre yüksekliğindeki istinat duvarı yapım çalışmalarımızı başlattık. İstinat duvarının yapıldığı yer belki de 10 yıllık bir sorundu. Çünkü burası vatandaşlarımız için önemli derecede tehlike arz ediyordu. Mahalle sakinlerimizin sıkça kullandığı ve araçların geçerken zorlandığı bu yol, yapmış olduğumuz istinat duvarıyla birlikte hem yol genişleyecek hem de mahalle halkının büyük sorunlarından bir tanesi giderilmiş olacak.”dedi.

Sorunları yerinde görüp değerlendiriyoruz

Hemen hemen tüm mahalleye giderek sorunları yerinde görüp, değerlendirdiğini ve çözümü noktasında en doğru kararların verilmesine olanak sağladıklarını belirten Başkan Gün, sözlerini şu şekilde sürdürdü, “mahallelerimizdeki sorunların doğru değerlendirilip doğru adımlar atılması son derece önemlidir. Çünkü yapacağımız hizmetlerin kalitesini ve kullanılabilirliğini ön planda tutuyoruz. Bu çerçevede her mahallemize mümkün olduğunca giderek sorunları yerinde görüp değerlendiriyoruz. Daha kalifiyeli ve kullanışlı işler ortaya koymaya başladık. Bozkır’da büyük değişimin öncüsü olduk. Çünkü, artık Bozkır’da, günü geçiştirmek için değil, uzun vadeli, daha kullanışlı işler yapıyoruz.”şeklinde konuştu.