'Sorunların temeli devlette liyakat sisteminin çökmesi'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Yaşadığımız sorunların temeli,devlette liyakat sisteminin çökmesidir. İşi ehline vereceğiz.Eğer bunu yapabilirsek, devlet gerçek anlamda hepimizin devleti olur." dedi.
'Sorunların temeli devlette liyakat sisteminin çökmesi'

"CHP Çalışıyor, Türkiye Kazanıyor" projesi kapsamında, Antalya Döşemealtı Belediyesinin çalışmaları parti genel merkezinde tanıtıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarına, "Bütün yurttaşları kucaklayacaksınız, hiçbir ayrım yapmayacaksınız." dediğini hatırlatarak, adaletli, herkese eşit davranmanın önemli olduğunu bildirdi.

İnsanların bir kısmının dışlanması, ötekileştirilmesi durumunda toplumun bölüneceğine işaret eden Kılıçdaroğlu, "Bugün yaşadığımız sorunların temeli, devlette liyakat sisteminin çökmesidir. İşi ehline vereceğiz, o işi en iyi yapan kimse ona teslim edeceğiz. Eğer bunu yapabilirsek, o zaman devlet gerçek anlamda hepimizin devleti olur. En büyük arzumuz da budur." ifadesini kullandı.

"İzmir mitingine davet"

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyeti ve demokrasiyi sevdiklerini belirterek, "Demokrasiye yapılan saldırıyı kınamak, demokrasiye sahip olduğumuzu göstermek için İstanbul Taksim'de bir mitingimiz olmuştu. İkinci mitingimizi İzmir'de yapacağız. Bütün İzmirlileri, vatandaşlarımızı İzmir'e davet ediyorum hep birlikte güzel Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmak için." diye konuştu.