Hatice Bilgin

Hatice Bilgin

SOSYAL MEDYADA KILIÇ’LAR ÇEKİLDİ

SOSYAL MEDYADA KILIÇ’LAR ÇEKİLDİ

Malumunuz  Sosyal Medya Türkiye ve dünyada önemli bir araç olarak ortaya çıkmıştır. Son birkaç yıldır özellikle Türkiye’de de siyasal ekonomik sosyal hadiselerde sosyal medya toplum tarafından oldukça aktif kullanılmış hadiselerin boyutu Türkiye’yi aşarak dünyada yankı bulmuştur.Sizlerle bundan sonra böylesi önemli bir mecrayı yazacağım yazılarla elimden geldiğince değerlendirmeye çalışacağım.

Şimdi gelelim geçtiğimiz günlerde sosyal medyada gündeme damgasını vuran konulara,ilk olarak

geçen hafta Haşim Kılıç’ın Anayasa Mahkemesinin kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşma...

Haşim Kılıç  bugüne kadar Başbakan Erdoğan’ın arasından su sızmayan bir zat idi.Ancak gel gelelim ne olduysa 17 Aralık’tan sonra hem Başbakan Erdoğanın bugüne kadar birlikte yürüdükleri yanından ayrıldı.Hem de birbirlerine düşman oldular.Bunun neticesi olarak Kılıç’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,Başbakan R.Tayyip Erdoğan,Bakanların olduğu bir toplantıda sert sözlerle hükümet mensuplarını eleştirmesi ortaya çıktı.Bu konuşma üzerine hem hükümet mensupları hem muhalefet çeşitli açıklamalarda bulundu.Muhalefet Kılıç’a destek verirken hükümet mensupları ve Ak Parti Kılıç’ı sert sözlerle eleştirdi.Toplumda da yankı bulan bu konuşma Sosyal Medyada tartışma konusu oldu.Vatandaşlarda Haşim Kılıç’ın konuşması konusunda çeşitli fikirler ortaya attı.Kimisi Kılıç’a kılıç çekerken kimisi Kılıç’ın Kılıcını biledi.

İşte O tweetler:

Mahmut Akpınar ‏@mahmutakpinar1  

"AK Parti’ye kapatma davası açıldığında Anayasa Mahkemesi, AK Parti’yi Haşim Kılıç’ın tek oyuyla kapatmadığı zaman demokrasi kahramanıydı"

 

Ahmet Dönmez ‏@AhmetDonmz  

"Haşim Kılıç ilerisi için hesap yapıyor" demek, yaptığı konuşmanın ne kadar yerinde olduğunu itiraf etmektir.

 

Emre Uslu ‏@EmreUslu  

Dürüstçe itiraf edin Haşim Kılıç'ın Cumhurbaşkanı Adayı olmasından korkuyorsunuz değil mi. Sıkıntı bundan kaynaklanıyor...

 

NUR AY HİLAL 529 ‏@ayhilal21  

Keramet Haşim KILIÇ da değil Cübbede galiba. Cübbeyi giyen değişiyor. Değişmeyen tek Cübbeli Ahmet Hoca!

 

Burhan Kuzu ‏@BurhanKuzu  

Zoruma giden;düne kadar "Haşim Kılıç hukukçu değil Başkan olamaz"diyen Muhalefetin,bugün alkış tutmasıdır.İçine sindi mi Haşim Bey?Oldu mu?

 

Deniz Baykal ‏@Deniz__Baykal  

Özetle; Haşim Kılıç geçen yıl CHP'yi eleştirirken hukukun gereğini yapıyodu, bu yıl eleştiri hükümete dokununca 'siyaset yapıyor' oldu...

 

zeynep çiftçi ‏@ZeynepZepo 

AKP'nin kapatma davasında red oyu veren Haşim Kılıç, DTP'nin kapatma davasında EVET oyu verip bu karar için de "vicdanım rahat" demiş biri

 

Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesinin 17 üyesinin onayını alarak bu açıklamayı yapmış .Yani "sağlam irade" ye karşı "ortak irade" .

 

hayko bağdat ‏@haykobagdat  

Haşim Kılıç konuşurken herkes elindeki kitapçığı okuyor gibi yapıyor. Yaramaz çocuklar gibiler:)

 

 

Kamer Genç ‏@KamerGen1  

Haşım Kılıç'ın konuşması ,bence Recep'ın yargı mensuplarına yapılan saldırı ve hakaretlere karşı tepkidır.bundan sonra Huk.devletini koru

 

Cevdet Akbay @CevdetAkbay 

Haşim Kılıç Gülen Cemaati'nin yüreğini sogutmus. Nazlı ılıcak'in da. Eminim ki Neocon Çetesi de derin bir "ohhh" çekmiştir.

M.Akif Aydın ‏@Mhmtakfaydn  

Haşim Kılıç'ın hırçın bir üslupla başbakanı hedef alan konuşması bundan sonra önüne gelen davalardaki tarafsızlığına ciddi gölge düşürmüştür

 

Sezgin Tanrıkulu ‏@MSTanrikulu  

AYM Başkanı Haşim Kılıç, "demokratik hukuk devleti" kavramının darbe üzerine darbe aldığı bugünlerde, "sığ" söz söyleyenlere yanıtını verdi.

 

Erdoğan Toprak @EToprakCHP · 

Sayın Haşim Kılıç'ın uyarılarını kendisine yönelik bir tehdit olarak algılamak iktidarın anti-demokratlığının göstergesidir.

 

Fuat Uğur ‏@FUATUGUR  

Haşim Kılıç'ın konuşması, Anayasa Mahkemesine götürülmesi durumunda alkol düzenlemesinin akıbeti hakkında ipucu verir mi?

 

Mustafa ALCAN ‏@mustafaalcan  

Haşim Kılıç'ın yeni anayasa konusundaki 'insanlık onuru' vurgusu ve 23 sayfalık konuşması tam bir manifestoydu

 

Lütfü Türkkan @LutfuTurkkan · 

AYM Başkanı Haşim Kılıç'ın hukuk anlayışı, aynı konumdaki Sabahat Tuncel Meclis'de, Engin Alan hücrede olduğu sürece, samimiyetten uzaktır.

Reşat Doğru ‏@resatdogru  

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç çok doğru konular söyledi.Herkes söylediklerini değerlendirmeli .Her şey ortaya çıkmalı.

 

Tweetler böyleyken,sırlar çözüldü. Malum Anayasa Mahkemesi Vakfı kurulması gündemdeydi. Ancak, vakfın kurulması askıya alınmıştı. Ak Parti kurmaylarının Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın yapmış olduğu eleştirilerin nedeninin de bu olduğuna dair iddiaları mevcut. Ak Partililere göre Haşim Kılıç, görev süresinin dolmasıyla vakfın başına geçmeyi düşünüyor ve burada hukuk çevresinde etkinliğini sürmesini hemde siyasi erkle temasının kopmamasını planlıyordu. Vakfın kuruluşunun askıya alınmasını ise Kılıç hoş karşılamamış. Çıkan iddialar bu yönde.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hatice Bilgin Arşivi
SON YAZILAR