Sosyal yoksulluk projesi bölge çalıştayları Konya’dan başladı

Konya'da, sosyal yoksulluk projeleri bölge çalıştayları başladı.
Sosyal yoksulluk projesi bölge çalıştayları Konya’dan başladı

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu'nun öncülüğünde KOP Bölge Kalkınma İdaresi, GAP Gençlik Derneği ve KOP Gençlik tarafından hazırlanarak AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulan Proje kabul edilerek uygulamaya geçti.

İlk çalıştayın gerçekleştiği Konya'da proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Ahmet Katıksız, ülkenin kalkınma sürecine katılımını arttırmak, düşünen, sorgulayan ve üretimi odağına alarak kendini yetiştirmesi için yaptıkları çalışmalara bir yenisini eklediklerini söyledi. Katıksız, "Milletvekilimiz Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu'nun öncülüğünde bir taraftan Konya ve KOP Bölgesi için milletimizden gelen talepleri karşılarken, bölgenin önemli projelerini Ankara'da takip ederken bir taraftan da bu bölgenin milletvekilimiz KOP İdaresi Başkanı olduğu dönemde ortaya koyduğu bir vizyon olan Yeni Marmara Bölgesi olmasıyla doğrudan bağlantılı bölgemizin geleceği olan gençlerimiz ile ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Aslında KOP İdaresi çatısı altındayken başlattığımız proje çalışmalarını Meclis'e taşımak buradan da devam ettirmek gibi bir hayalimiz vardı. Şükürler olsun 2.5 yıldır bunu etkin bir şekilde yapıyoruz. Mesela geçtiğimiz 2.5 yıl içinde 800'e yakın gencimizi Avrupa'ya çeşitli projelere gönderdik. Sadece geçtiğimiz yaz 51 kişi gitti. Bu gençleri çoğunlukla milletvekilimizle birlikte gittiğimiz ilçelerde, köylerde, dağlık kırsal alanlarda fırsatları hiç duymayan gençlerden seçiyoruz. Aslında siyasetin belki de bize en büyük artısı bu oldu. Ulaşamadığımız gençlere ulaşma fırsatı yakaladık" dedi.

"Çok büyük hedefler belirlemedik"

Bugün Konya'da ve Şanlıurfa'da eş zamanlı olarak sosyal yoksulluk projenin çalıştaylarını başlattıklarını ifade eden Katıksız, "Önümüzdeki haftalarda farklı coğrafyalara doğru hareket ederek, farklı şehirlerimizden gençlerle 7 ayrı coğrafyamızda buluşarak "Sosyal Yoksulluk" üzerine konuşacağız. Bizim bir hayalimiz var. Gençliğin karar alma mekanizmalarındaki etkinliğinin yanı sıra, bulunduğu şehir de, yaşadığı memleketinde inisiyatif alarak toplumsal değişim ve dönüşüm sürecine katkı sunmaları. Sosyal Yoksulluk ve Gençlik Projemizle sahaya çıkarken öyle çok büyük hedefler koymadık kendimize. Belki kendimizden başlayarak birkaç kişinin yaşamına dokunarak, yeniden hayal kurmasına ve hayallerinin peşinden gitmesine öncülük edebilirsek işte o vakit amacımıza ulaşmış olacağız" diye konuştu.

Proje koordinatörü Katıksız,bölge çalıştaylarını bitirdikten sonra 81 ilden gençlerle Konya'da buluşarak hem sosyal yoksulluğu konuşacaklarını, hem de gençler arasında muazzam bir köprü ve birliktelik oluşturacaklarını sözlerine ekledi.

Sosyal yoksulluk projesi bölge çalıştayları Konya’dan başladı