Şov planı tutmadı

Teslim olmak yerine sosyal medyada şov yapmayı tercih eden eski Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç’ı polis, Akgün Otel’in önünde yakaladı. 29 kişilik listede yakalanan zanlı sayısı 27'ye çıktı.
Şov planı tutmadı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından paralel yapıya yönelik başlatılan operasyonda, hakkında yakalama kararı bulunan 29 kişilik listede gözaltı sayısı 27'ye ulaştı. Balyoz, Askeri Casusluk, Futbolda Şike gibi soruşturmaların kilit ismi eski Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç ise gizlenmekte olduğu Akgün Otel'in önünde dün ele geçirildi. Ardıç'ın gözaltına alınmasının ardından firari durumdaki Başkomiser Ali Kavlak ve Komiser Metin Güneş ise her yerde aranıyor.
BÜRODAN KAÇTI
Aranan isimler arasında bulunmasına rağmen operasyonun ilk günü kayıplara karışan, ancak sosyal medya hesabı Twitter'da şov yapan Nazmi Ardıç, “Şişli'de avukat ofisinin önünde sabahtan beri beklettiğiniz memurlara yazık ediyorsunuz. Beni kaçıyor mu sanıyorsunuz? Ataol Hukuk Bürosu'nda değilim. Merak etmeyin, yarın Vatan'a geleceğim” dedi. Fakat Ardıç, İstanbul Emniyeti'ne gelerek teslim olmadı. Üstelik büroya da gelmediğini söyleyen Ardıç'ın binaya girişini gösteren kamera kayıtları ortaya çıktı. Polisler avukatlık bürosuna baskın yaptığı sırada yine kaçmayı başaran Ardıç, şov eşliğinde teslim olmak üzere İstanbul Emniyeti'ne gelirken Akgün Otel önünde yakalandı.Ardıç, emniyet önünde bekleyen kalabalıkla birlikte şov eşliğinde teslim olmayı planlıyordu. Ancak polis, bu şova izin vermedi.
CASUSLUK VE DİNLEME
Ardıç ile birlikte eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı'nın da aralarında bulunduğu polisler, 'casusluk, yasadışı dinleme, kişisel verileri hukuka aykırı kaydetmek ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin görevini yapmasını engellemeye teşebbüs' gibi ağır iddialar ile suçlanıyor.