Soya ve yerfıstığı yetiştiriciliği kursu açıldı

Osmaniye'de kadınlara yönelik "soya ve yerfıstığı yetiştiriciliği" kursu açıldı.
Soya ve yerfıstığı yetiştiriciliği kursu açıldı

Osmaniye'de kadınlara yönelik "soya ve yerfıstığı yetiştiriciliği" kursu açıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bütçe imkanlarıyla Osmaniye'de "Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması" programı kapsamında "Alternatif Bir Üretim Modeli Olarak Yerfıstığında Çift Sıralı (twinrow) Ekim Projesi" uygulanıyor. Bu projeyi uygulayan 5 kadın çiftçi ile yerfıstığı ve soya yetiştiriciliği konusuna ilgi duyan kadın çiftçilere "Soya ve Yerfıstığı Yetiştiriciliği" kursu açıldı.

Kurs, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü desteği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açıldı. 11 gün sürecek olan kursun ilk 9 gününde teorik ve son 2 gününde ise uygulamalı eğitim verilecek. Eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerlere sertifika verileceği bildirildi.

Kurs açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hayri Uyduran, kurs öğreticisi olarak görev yapacak olan teknik personel ve kursiyer kadın çiftçiler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Sağlam, yerfıstığı ve soyanın Osmaniye tarımı için önemli iki ürün olduğunu belirterek bu iki ürünün yetiştiriciliğinin en modern şekilde yapılması için kadınlarımızın da bilinçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Sağlam,"Bu noktada açtığımız bu kursla çiftçilikle uğraşan kadınlarımıza gerekli bilgileri vereceğiz. Kadın çiftçilerimizden isteğimiz kursta anlatılan bilgilerden en üst düzeyde fayda sağlamak için çaba sarf etmelerini, öğrendiklerini çevrelerine ve sahaya en iyi şekilde aktararak yenilikler konusunda rehberlik etmelerini istiyoruz" dedi.

Soya ve yerfıstığı yetiştiriciliği kursu açıldı

Kaynak: