Senan Kazımoğlu

Senan Kazımoğlu

Soykırım Safsatası

Soykırım Safsatası

Yine yeni bir “24 Nisan” tarihi yaklaşıyor. Bir asırdır ki, soykırım uydurması almış başını gidiyor. Ben uydurma “Ermeni İddiaları” ile ilgili deliller ispatlara girmeyecem. Sadece bu konuda, Ermeni terörünü en acı bir şekilde yaşayan bir ülkenin vatandaşı olarak, bir iki kelam etmek istiyorum. 600 yıl 3 kıta, 72 milletten fazlasına hükmeden Osmanlı Devleti, tarihinde hiç bir millete, hiçbir halka karşı zülüm, somürgeleştirme, soykırım yapmadığı halde birde ermenilerin son yüzyılına bakalım:   

1905-1907-Azerbaycan Türklerinin soykırımı ve Azerbaycan Türklerinin kitle halinde zorla kendi topraklarından sürülmesi (şimdiki Ermenistan bölgesinden)

1915-Anadolu’daki Müslüman halkın ermeniler tarafından katledilmesi.

1918-İran sınırları içinde bulunan Güney Azerbaycan şehirlerinin ermeniler tarafından talan edilip, halkının katledilmesi.

1918-1919–Azerbaycan Türklerinin soykırımı ve ermeniler tarafından Azerbaycan Türklerinin 2. defa göç ettirilmesi.

1918-1919-Ermenilerin Özbek Türklerine karşı yaptığı katliamlar.

1948-1953-Ermeniler tarafından Azerbaycan Türklerinin kendi öz toprağından zorla göç ettirilmesi ve Azerbaycan Türklerinin 3. göçü.

1988-Azerbaycan Türklerinin kendi  topraklarından 4. göçü.

1992-Azerbaycan Türklerine karşı yapılan Hocalı soykırımı.

1991-1994-Tarihi Azerbaycan toprağının ermeniler tarafından işgali, katliamlar ve 1 milyondan fazla insanın zorla kendi toprağından göç ettirilmesi.  

Bu listeye tüm Avrupada terör estiren “ASALA” ve “HINÇAK” gibi Ermeni terör örgütlerinin  eylemlerini de ilave edebiliriz.

Bugünkü Ermenistanın toprağının tamamı bile tarihi Azerbaycan toprağıdır ve 1918 yılına kadar Azerbaycan toprağı olarak da kaldı. Sadece bu bile gerçekte kimin soykırım yapan cani, kimin masum olduğunun açık göstergesidir.

Farz edelim ki, Osmanlı soykırım yaptı. 600 yıl “millet-i sadıka” dedikleri ermenilere hemde devletin en zayıf zamanın, 1. Dünya Savaşında, üstelik de Avrupa’nın baskısı altında olduğu zaman niye yapsın? Eğer Osmanlı’da iddia edildiği gibi Ermeni düşmanı olsaydı bu soykırımı (!) devletin en güçlü zamanında yapardı.

Bizim ecdadımız hiç bir zaman, hiç bir millete karşı asla soykırım yapmadı. Sadece ermenileri tehcir, yani göç etdirdi. Onun da sebebi, ermenilerin Doğu Anadoluda ruslarla birleşip, erkekleri savaşta olan kadın yaşlı çocukları katletmeleri oldu. Hangi devlet ihaneti affeder? Hangi devlet halkının katledilmesine göz yumar? Aslında Osmanlı ermenileri kisas için öldürseydi yeriydi. Ancak bunu yapmadı. Sadece ermenileri, kontrol altında tutabilecekleri yerlere göç etdirdi. Bir müddet sonrada o ermenileri tazminatını da ödeyerek yine eski yerlerine geri getirdi. Üstelik göç zamanında da her bir vagona, yolda hastalanan olursa tedavi etmesi için bir doktor verdi. Soykırım yapamak isteyen, vagonlara doktor tayin edermi?

Aslında kendileri de biliyorlar böyle bir soykırımın olmadığını ama devlet ideolojileri bunun uzerinde kurulmuş. Eğer bunu kaldırırsan ellerınde tutuna bilecekleri bir ideoloji kalmaz. Ermenistan varlığını buna borçlu.

Son söz olarak bugün soykırıma uğradığını idda eden Ermenistanda bir tek Türk yokken, bugün sözde soykırım yapan  Türkiyenin meclisinde, Ermeni milletvekilleri soykırım edebiyatı yapıyor. Düşüne bilenler için her şey çok açık.  Gerekli olan şey sadece birazcık düşünce.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Senan Kazımoğlu Arşivi
SON YAZILAR