Soylu: Allah şahittir ki bunu yapanlara cezasını vereceğiz

İçişleri Bakanı Soylu, Kaymakam Safitürk'ün şehit edilmesi ile ilgili, "Allah şahittir ki bunu yapanlara cezasını vereceğiz, adalet ve hukuk verecek. Ama onları yönlendirenleri yerin yedi kat dibine kaçsalar da gömmek bizim boynumuzun borcu." dedi.
Soylu: Allah şahittir ki bunu yapanlara cezasını vereceğiz

İçişleri Bakanı Süleyman SoyluDerik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit düştüğü terör saldırısına ilişkin, "Hiçbir endişeniz olmasın, Allah şahittir ki bunu yapanlara cezasını vereceğiz, adalet ve hukuk verecek. Ama onları yönlendirenleri yerin yedi kat dibine katsalar da gömmek bizim boynumuzun borcudur." dedi.

Bakan Soylu, Mardin'in Derik ilçesindeki temasları kapsamında beraberinde Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Vali Mustafa Yaman, AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile Kaymakamlığı ziyaret etti.

Kaymakamlığın bahçesinde vatandaşlar ve öğrencilerle bir süre sohbet eden Soylu, burada yaptığı konuşmada, acı olaylar yaşandığını ancak yarınlara hep beraber kuvvetli ve kudretli bir şekilde ulaşılacağını söyledi.

"Birbirimize sıkı sıkı kenetleneceğiz"

Bu hedeflerinden kendilerini alıkoymaya çalışanlara karşı en büyük kuvvetlerinin birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayan Soylu, şöyle konuştu:

"Şimdi Muhammet Fatih Safitürk'ün yaptığı yollardan geçtik. Çok kısa sürede, ona emanet edilen görevi doğrultusunda çocuklar çamurlu yollarda yürümesin diye, buranın vatandaşlarına en iyi hizmeti verme isteğiyle asfaltla buranın insanını buluşturdu. Burada ortaya koyduğunuz sahiplenme, insanlığı sahiplenmedir. Hiçbir endişeniz olmasın, Allah şahittir ki bunu yapanlara cezasını vereceğiz, adalet ve hukuk verecek. Ama onları yönlendirenleri yerin yedi kat dibine kaçsalar da gömmek bizim boynumuzun borcudur. Bu çocuklarımızın geleceğini karartmaya çalışanlara karşı teröre hiçbir şekilde bu güzel medeniyet şehrini teslim etmeyeceğimizi bilmenizi istiyoruz. Biz bu şehrin kıymetini biliyoruz. Bunların yapmak istedikleri bizi dinimizden, inancımızdan, millet olma anlayışımızdan ve insanlığımızdan uzaklaştırmaktır. Biz onlardan uzaklaşmayacağız. Birbirimize sıkı sıkı kenetleneceğiz. Bu coğrafyayı beraber kurduk."

"Terörle, silahla, şiddetle bizi birbirimizden ayıramayacaklar"

Kaymakam Safitürk'ün hizmet, insanlık ve sevgi konusunda örnek teşkil ettiğine işaret eden Soylu, Safitürk'ün teröre karşı yılmadığını, gönlünü, hizmetini ve aklını vatandaştan ayırmadığını aktardı.

Soylu, Safitürk'ün devletin kendisine verdiği emaneti terk etmediğini, ilçede yarına ait ümitlerini çocuklar ve gençlerle yeşerttiğini anlatarak, "Onun ne anlatmaya çalıştığını bugün daha güzel bir şekilde anlıyoruz. Şiddete, kurşuna, lanet ettiğimiz teröre ve tasfiye etmeye and içtiğimiz PKK'ya verilecek en büyük cevap muhakkak ki o 28 derslikli okulun bugün attığımız temelidir." diye konuştu.

Hedeflerinin büyük olduğunu dile getiren Soylu, şöyle devam etti:

"Ne terörle ne silahla ne de şiddetle bizi birbirimizden ayıramayacaklar. Biz bu ülkeyi üç beş kurda kuşa yem etmeyiz. Birliğimizi ve beraberliğimizi de onlara heba ettirmeyiz. Hedeflerimiz büyüktür. Yarınımız bugünümüzden daha iyi olacaktır. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koymuş olduğu anlayışla sadece bu coğrafyaya değil, elimizi Suriye'ye, Irak'a, Kafkaslara, Balkanlara, bugün anlam ve mana boşluğu yaşayan Batıya ve dünyaya uzatacağız. Birilerinin uşakları olanlara ve bu ülkenin huzurunu bozmaya çalışanlara bilmenizi istiyorum ki bu milletin kardeşliği boyun eğmeyecektir. Birilerinin uşakları olanlara ve bu ülkenin huzurunu bozmaya çalışanlara bu milletin kardeşliği boyun eğmeyecektir. Derik'ten şunu söylüyorum ki nerede saklanırlarsa saklansınlar, Kandil'de dahi onları alacağız ve bu ülkede bunun hesabını soracağız."

Derik'e yeni hükümet konağı

Vali Mustafa Yaman ve Derik Kaymakamı Hakan Kafkas ile yeni Hükumet Konağıyla ilgili projeyi inceleyen Soylu, çalışmaların bir an önce başlaması talimatını verdi.

Bakan Soylu,  Şehit Safitürk adına yaptırılan okulun temel atma törenine katıldı

Bakan Soylu, 10 Kasım günü PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırı sonucu şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk adına bir hayırsever tarafından yaptırılan 28 derslikli lisenin temel atma törenine katıldı ve öğrencilerle sohbet etti.

Soylu, burada yaptığı konuşmada, "Şu okulun temelini atarken, cehalete verdiğimiz zayiatla birlikte teröre, şiddete, düşmanlığa da büyük bir zayiat veriyoruz." açıklamasında bulundu.

"Muhammet Fatih'in, Ömer Halis'in ve bu ülkede hizmet için şehadeti kendine şeref sayanların yolları yollarımızdır her zaman. Gelirken kıymetli Valime, 'Yol ne güzel olmuş.' dedim. 'Bunu Muhammet Fatih yaptı.' dedi." ifadelerini kullanarak, "Öyle bir medeniyetten yetişiyorsunuz ki bu medeniyete terör yakışmaz. Kurşun, şiddet ve terör bunların hiç birisi bizi insanlığımızdan ayıramayacak." şeklinde konuştu.

Soylu, "Ülkemizin yarınları açıktır. Etrafımızdaki coğrafyanın bizden ümidi çoktur ve bu ümidin karşılığını vermek bizim görevimizdir." dedi.