Doç. Dr. Ömer Akdağ

Doç. Dr. Ömer Akdağ

"Soyunma"

"Soyunma"

Eskiden tekkelerde insanlara sorular ilk sorulardan birisi "bugün kalp kırdın mı? şeklindeydi.

İnsan kıymetliydi. Para, insan içindi. İnsan para için değildi.  Bir futbol takımının hocasının birisi "soyunma" odasında futbolculara "savaşacaksınız" demiş. "Soyunma" odasında söylüyor bunları. Lafı söylediği yeri görüyor musunuz? "Soyunma" odası.

Ne diyeceksen "giyinme" odasında söyle...

Kavramlar gittikçe tuhaflaşıyor. "Soyunma" odası kavramı Türk örfüne ve töresine uygun bir kavram değildir.  Buna başka bir ad bulunmalıdır.  "Kıyafet değiştirme" denilir yoksa "giyinme" odası mı denir bilemem.  Bizce milletimizin töresine mütenasip olmalıdır. "Soyunma" lafını kim icat ettiyse etmiş. Devam ettirmek mecburiyetinde miyiz?

Başa dönelim;

Eskiden insanlar kıymetliydi.  "Satılmazlardı". Zira paranın gücü yetmeyecek kadar kıymetliydiler. Şimdi şu takımdan bu takıma insanlar "satılıyor"....  "Satılmak" kavramının yerine de başka ve şık bir kavram bulunmalıdır.

Bir not daha;

Şuurlu insanlar "maaş" lafını bile kullanmaya teeddüp ederlerdi.  Çalışanlar "ücret" derlerdi. Veya "harçlık" ifadesini kullanırlardı.  Zira "maaş" kelimesi "iaşe" kavramıyla aynı kökten gelir. Yani "yaşamak" demektir.  İnsanı ancak "Allah yaşatır" şeklinde ince bir anlayış vardı.l

Şimdi incelikleri kaybettiğimizden kalınlaştık.

Bilirsiniz eşya "incelikten" kopar, insan "kalınlıktan"...  İnce Dostlarınız Olsun. Kalbiyle Ve Ruhuyla.....

Ahilik sisteminde yemek adabında iki temel kriter vardır; Birincisi yemeğin helal olması ikincisi temiz olmasıdır. Ahilik sistemine dahil olmak fabrika ayarlarına dönmektir. Ey Müslüman Türk titre ve kendine dön...Ahilik sistemi bir diriliştir. Ahilikte varlığın temel göstergesi tüketim değil üretimdir. Ahilikte itibar paraya değil ustalığın kalitesinedir.  Ahilikte esas olan para değil emektir.

Türk dünyasında üniversitelerde Türk ve İslam töresine göre mezuniyet tertip eden tek üniversite KARATAY ÜNİVERSİTESİDİR. KEP YOK BÖRK VAR. Hakiki diriliş ümidiyle Ahilik dersinin okutulduğu KARATAY ÜNİVERSİTESİ ÜMİT VERİYOR Türk-İslam dünyasına. NE MUTLU MÜSLÜMAN TÜRKÜM DİYENE. "Latin şapkası görmektense" diyordu Bizanslı 1453'de. Bir üniversite düşünün; diriliş olarak Ahilik sistemini kabul ediyor ve ders olarak bütün bölümlerde okutuyor. Bu KARATAY ÜNİVERSİTESİ'DİR. Şimdi Müslüman Türk'ün börkü var Karatay Üniversitesi mezuniyet merasiminde. Kep yok. "Zulüm 1453'de başladı" diyenlerle insanlığa, insanlık getirmek isteyenlerin mücadelesidir Türk-İslam davası. NE MUTLU İSLAMLA ŞEREFLENENE..

Tasavvuf, senin ne bir şeye malik olman ne de bir şeyin sana malik olmasıdır.

Cömertlik, evine on kişi davet ettiğinde, 9 veya 11 kişinin gelmesinden rahatsız olmamaktır.

Bir üniversitenin mezuniyet merasiminde kep yerine Müslüman Türk'ün börkünü tercih etmesi mega inkılaptır. Çok yaşa Karatay Üniversitesi

Marifet çok kitap okumak değil, faydalı kitabı çok okumaktır.

Memleketimize gözünü budaktan ve sözünü dudaktan esirgemeyen ve aynı zamanda özü ve sözü bir adamlar lazım.

Bazı "boş" işler vardır. "Boş" adamlara mahsus.

Hayatta dostlarımız olsun. Ama nezaketlisinden... RAhatsız edici kaba değil. Bir de samimi.

Genelde öfke ile acıma hatalı kullanılır. Öfke kurban edene, acıma kurban edilenedir

Bir insanın en ucuz bedeli günahıdır.

Belden aşağı vuranlar insanların açıklarını arşivleyerek istismar ederler.

Her İngiliz idareci İngilizcenin hamisi ve polisidir. Osmanlı sonrası Cumhuriyetin ilk dönemlerinde bizimkiler Türkçenin katili oldular.

Varlıkla olan imtihan yoklukla olandan daha zordur.

Duyguların yönetimi aklı yönetmekten daha zordur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Doç. Dr. Ömer Akdağ Arşivi

YAZI

02 Ocak 2017 Pazartesi 09:01

DUA

19 Aralık 2016 Pazartesi 09:04
SON YAZILAR