Sözütek’ten okul yolu uyarısı

Sözütek, 2016 / 2017 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle araç sürücüleri, velileri, öğretmen ve öğrencileri, okul önlerinde yaşanabilecek trafik kazalarına karşı dikkatli olmaya çağırdı.
Sözütek’ten okul yolu uyarısı

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, 2016 / 2017 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle araç sürücüleri, velileri, öğretmen ve öğrencileri, okul önlerinde yaşanabilecek trafik kazalarına karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Birlik Başkanı Sözütek, yeni eğitim - öğretim döneminin tüm milli eğitim camiası ile öğrenci ve velilere hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Ülkemizde trafik kazalarının kanayan yara olarak gündemdeki yerini koruduğunu ifade eden Sözütek, "Yeni dönemde, acıların yaşanmaması için başta araç sürücüleri olmak üzere, veli, öğretmen ve öğrencilerimizi kurallara uyarak sorumluluk içerisinde hareket etmeye çağırıyorum. Okul önlerinde yaşanabilecek kazalar yüzünden canlar yanmasın, hayatlarının baharındaki çocuklarımız ölmesin, sakat kalmasın, analar ağlamasın" dedi.

Trafik kurallarına herkesin uymasını, uymayanların da uyarılması gerektiğine işaret eden Başkan Sözütek, "Trafikte, hepimiz sorumlu davranalım. Milyonlarca yavrumuzu, çiçeklerimizi, çocuklarımızın geleceğini, sağlığını, neşe ve mutluluğunu düşünerek trafikte dikkatli araç kullanalım. Özellikle de okul yolu, yaya geçitlerine yaklaştığımızda yavaşlayarak, dikkatlerimizi yaya ve çocuklarımıza vererek yolumuza kontrollü devam edelim" diye konuştu.

Servis araç sürücülerini de, araçlarında taşıdıkları çocuklara örnek olacak davranışta bulunmaları konusunda uyaran Sözütek, direksiyon başında sigara içmemelerini, araçtan dışarı çöp atmamalarını, yüksek sesle müzik dinlememelerini, araç içinde ve dışında göze hoş gelmeyen, çevreyi rahatsız edecek resim veya yazı bulundurmamalarını istedi.

Sözütek, öğrencilerden de servis araçlarında yolculuk süresince ayağa kalkmamalarını, şoför amcalarının dikkatini dağıtacak davranışlardan kaçınmalarını isterken, "Hepimiz için hayat değerlidir. Bu canlara sahip çıkalım, trafik canavarı olmayalım. Bu düşünce ışığında, yeni eğitim - öğretim döneminde okula başlayan çocuklarımızı, geleceğimizi emanet ettiğimiz, kutsal görev yapan öğretmenlerimizi kutluyor, yeni dönemin eğitim camiamız için de başarılarla dolu, kazasız ve mutlu geçmesini diliyorum" dedi.

Sözütek’ten okul yolu uyarısı

Kaynak: