SP, 3 milletvekili ile Meclis’e girdi!

Kendi listesinden tek bir milletvekili bile çıkaramayan Saadet Partisi’nin (SP) önerdiği isimlerden üçü ise dün gece henüz kesinleşmeyen sonuçlara göre CHP listesinden Meclis’e girdi.
SP, 3 milletvekili ile Meclis’e girdi!

SP’nin CHP’ye önerdiği beş isim arasında Cihangir İslam ve Hüseyin Emre Bağce İstanbul’dan, Abdülkadir Karaduman ise Konya’dan seçildi. SP’nin Batman’dan kendi listesinden aday gösterdiği DYP eski milletvekili Faris Özdemir de HDP’nin barajı aşmasıyla seçilme şansını kaybetti.

SP’nin kendi listesinden aday gösterdiği etkili isimlerden eski belediye başkanı ve milletvekili Haşim Haşimi Diyarbakır’da, HDP milletvekili Altan Tan İstanbul’da, eski AK Partimilletvekili ve eski Mazlum-Der Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ise Gaziantep’te varlık gösteremedi. 

‘DAHA İYİSİNİ BEKLERDİK’

Partinin cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu da sandıktan beklediği oy oranına ulaşamadı. Yüzde 0.91 oranında
kalan Karamollaoğlu yaklaşık 400 bin oy aldı. Karamollaoğlu’nun eşiyle birlikte oy kullandığı Çankaya Lisesi’deki 1067 numaralı sandıktan kendisine sadece 2 oy çıktı. Karamollaoğlu, “Bugün gördüğümüz neticeden çok daha iyisini beklerdik. Ama demokrasilerde milletin tercihi neyse ona saygı duyulur” dedi.