SpaceX'in "Dragon" mekiği UUİ'ye ulaştı

Amerikalı uzay aracı ve mekik üreticisi SpaceX'in Uluslararası Uzay İstasyonuna ikmal kargosu taşıyan "Dragon" mekiğinin bir günlük gecikmenin ardından istasyona ulaştığı bildirildi.
SpaceX'in "Dragon" mekiği UUİ'ye ulaştı

Amerikalı uzay aracı ve mekik üreticisi SpaceX'in Uluslararası Uzay İstasyonuna (UUİ) ikmal kargosu taşıyan "Dragon" mekiğinin bir günlük gecikmenin ardından istasyona ulaştığı bildirildi.

NASA'dan yapılan açıklamada, önceki gün seyrüsefer sisteminde yaşanan sorun nedeniyle UUİ'nin konumunu doğru saptayamadığı için varışı bir gün geciken mekiğin taşıdığı yaklaşık 2 buçuk ton ağırlığındaki ikmal kargosunun, istasyonun 6 kişilik mürettebatı tarafından sorunsuz biçimde teslim alındığı belirtildi.

Astronotların, yaşanan gecikme sebebiyle kritik deneyleri sürdürebilmek için kargo ulaşır ulaşmaz içindeki bazı malzemeleri çıkardığı, aralarında 40 kadar canlı farenin de bulunduğu kaydedildi.

Mekik, pazar günü NASA'nın tarihi Ay yolculuklarının üssü olan Florida'daki platformdan fırlatılmıştı.

Dün Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssünden fırlatılan "Progress 66" mekiğinin taşıdığı ikmal kargosunun da cuma günü istasyona ulaşmasını bekliyor.