Sponsorsuz yürümüyor, Konyaspor'un sponsorluk anlaşmaları

Trendyol Süper Lig'de 2023-24 sezonu sponsorluk anlaşmaları ile başladı. Bu sezon 20 takımın bulunduğu ligimizde 12 takımın isminin başında sponsorluklar bulunuyor. Kulüplerin sponsorluklar konusunda anlaşmalarında en büyük etken finansal zorluklar. İsim ve stadyum sponsoru bulunan Konyaspor, diğer alanlarda da işbirliklerine devam ediyor.
Sponsorsuz yürümüyor, Konyaspor'un sponsorluk anlaşmaları

Trendyol Süper Lig'de 2023-24 sezonu sponsorluk anlaşmaları ile başladı. Bu sezon 20 takımın bulunduğu ligimizde 12 takımın isminin başında sponsorluklar bulunuyor. Geriye kalan 8 kulübün içerisinde ise 5 takım stadyum ismi konusunda anlaşma yaparken Beşiktaş, Kasımpaşa ve İstanbulspor takımlarında isim ve stadyum isim sponsorluğunda hiçbir anlaşma bulunmuyor.

konyaspor.jpg

GİDERLER SÜBVANSE EDİLİYOR
Kulüplerin sponsorluklar konusunda anlaşmalarında en büyük etken finansal zorluklar. Artan kur ve gider maliyetlerini yanında yayın gelirlerinin ve maç primlerinin her yıl azalması nedeniyle kulüpler ancak giderlerindeki masraflarını sponsorluklarla sübvanze ediyor.. Konyaspor sezon başında isim ve göğüs sponsorluğunda TÜMOSAN, stadyum sponsorluğu için Medaş ile anlaşma imzalamıştı.

konyaspor-stadyum.jpg

3 TAKIMIN ANLAŞMASI YOK
İsim sponsoru olan kulüpler; Atakaş Hatayspor, Corendon Alanyaspor, Yukatel Adana Demirspor, EMS Yapı Sivasspor, TÜMOSAN Konyaspor, Yılport Samsunspor, Mondihome Kayserispor, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Bitexen Antalyaspor, Vavacars Karagümrük, Rams Başakşehir. Fenerbahçe, Galatasaray, Gaziantep FK, Pendik ve Trabzonspor'un stat isim sponsoru bulunuyor.

 Muhabir
Etiketler :