Spor camiasının önemli isimleri Beylikdüzü’nde halkla buluştu

Beylikdüzü'nde düzenlenen Çardak Altı Söyleşileri'ne bu kez Spor yazarı Mustafa Aybaba, Trabzonsporlu eski futbolcular Lemi Çelik, Yattara ve eski hakem Mustafa Çulcu katıldı.
Spor camiasının önemli isimleri Beylikdüzü’nde halkla buluştu

Sevenlerine keyifli bir sohbet sunan konuşmacılar; takım olma bilinci ve takım sevgisinin öneminden bahsetti. Türk sporunda yaşanan problemlerin de anlatıldığı söyleşide spor yöneticilerinin işi bilmemesi, eğitmen yetersizliği ve tesisleşme sıkıntısının başarıyı gerilettiği ortaya kondu.

Çardak Altı Söyleşileri'nde her gün farklı konular ve konuklar Beylikdüzü halkı ile buluşuyor. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ev sahipliğinde ve Özge Uzun moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide bu kez spor camiasından önemli konuklar vardı. Programa konuşmacı olarak katılan Spor yazarı Mustafa Aybaba, Trabzonsporlu eski futbolcular Lemi Çelik, Yattara ve eski hakem Mustafa Çulcu Türk sporunu değerlendirdi. Konuklar, takım ruhu oluşturabilmenin sporcuları başarıya ve hedefe ulaştırmada altın kural olduğunu vurguladı.

"Barış ve sevgiyi getirirsek futbolu kurtarırız"

Trabzonspor'un eski futbolcusu Lemi Çelik, çocukların 3-4 yaşlarında spora yönlendirilmeleri gerektiğini, sporun sevme ve paylaşma duygusunun yerleşmesi, kötü alışkanlıklardan korunma, sosyal yönden gelişme ve kollektif hareket etme gibi pek çok fayda sunduğunu belirtti. Spor yazarı Adnan Aybaba ise özellikle 15 Temmuz'dan mesaj alıp takım sevgisinin güçlendirilmesini, forma ayrımcılığının ortadan kaldırılmasını savundu. Aybaba, "Barış ve sevgiyi getirirsek futbolu kurtarırız. Eskisi gibi futbolcular gelmiyor. Ama tribünlerin sevgisini arttırsak geçmişteki başarıları yakalayabiliriz." dedi.

Yattara: "Çocuklara futbol öğreteceğim"

Çocukların büyük ilgisi ile karşılaşan Yattara ise, "Ben, Beylikdüzülü çocuklara sporla ilgili ne biliyorsam öğreteceğim" diyerek, küçük dinleyicilerine müjde verdi. Eski hakem Mustafa Çulcu, alt yapıya önem verilmesi gerektiğini, önce kurumsal başarının sağlanıp, sonrasında da uzun soluklu sporcuların yetiştirilmesine ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti. Ayrıca bu kadar büyük bir futbol yatırımının olduğu ülkede Avrupa Şampiyonası'na gidememenin de şaşırtıcı bir durum olduğunu söyledi.

"Beşiktaş takım ruhunu yansıtıyor"

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisinin de futbol ve basketbol spor kulübü yöneticiliği yaptığını belirterek, "Takım arkadaşlığını burada öğrendim. Beraber sevinip, üzülmeyi, paylaşmayı, destek olmayı, bir arada hareket etmeyi burada öğrendim. O yüzden çocukların sporla buluşması, birbirleri ile dayanışma içinde kalmaları için çok önemli" diye konuştu. Ayrıca ülkedeki doping sıkıntılarına da değinen İmamoğlu, "Bu kadar doping alınan bir ülkede spor teşkilatının değişmesi lazım. Biz temiz spor istiyoruz." dedi.

Program sonunda Başkan İmamoğlu, tüm katılımcılara çiçek ve plaket takdim etti.

Spor camiasının önemli isimleri Beylikdüzü’nde halkla buluştu

Spor camiasının önemli isimleri Beylikdüzü’nde halkla buluştu

Kaynak: