Spor dünyasından 'Yüzyılın sporcusu' için başsağlığı mesajları

Tedavi gördüğü hastanede 50 yaşında hayatını kaybeden olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu için spor dünyasından başsağlığı mesajları yayımladı.
Spor dünyasından 'Yüzyılın sporcusu' için başsağlığı mesajları

Tedavi gördüğü hastanede 50 yaşında hayatını kaybeden olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu için spor dünyasından başsağlığı mesajları yayımladı.

"Milletimizin başı sağ olsun"
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, tedavi gördüğü hastanede 50 yaşında hayatını kaybeden, yüzyılın sporcusu olarak nitelendirilen olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu için başsağlığı mesajı yayımladı.

Bakan Bak, yaptığı yazılı açıklamada, "Türk sporunun efsane isimlerinden, dünyaya adını altın harflerle yazdıran olimpiyat şampiyonu milli haltercimiz Naim Süleymanoğlu'nu kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Olimpiyatlar başta olmak üzere ülkemize ilkleri yaşattığı uluslararası organizasyonlarda şanlı ay-yıldızımızı göndere çektirerek İstiklal Marşımızı defalarca dünyanın dört bir yanında yankılandıran ve milletimize tarifsiz sevinçler yaşatan milli gururumuz Naim Süleymanoğlu'na Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

"Her zaman saygı ve şükranla anacağımızı belirtiriz"
TFF'nin internet sitesinden yayımlanan mesajda, Süleymanoğlu'nun elde ettiği başarılarla adını spor tarihine altın haflerle yazdığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Olimpiyat ve dünya şampiyonlukları ile spor tarihine ismini altın harflerle yazdıran ve Türkiye'nin gururu olan haltercimiz Naim Süleymanoğlu'nun tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Cep herkülü lakaplı eski milli sporcumuza unutulmaz başarıları nedeniyle minnettar olduğumuzu ifade eder, her zaman saygı ve şükranla anacağımızı belirtiriz. Merhum Naim Süleymanoğlu'na Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri ve tüm spor camiasına başsağlığı dileriz."

Spor kulüplerinden başsağlığı mesajları
Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüpleri, tedavi gördüğü hastanede 50 yaşında hayatını kaybeden olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu için başsağlığı mesajı yayımladı.

Galatasaray Kulübünün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Türk halkını yıllarca ekranlara kilitleyen, milletimizi 'Haydi Naim' sözleriyle heyecanlandırıp gururlandıran, İstiklal Marşımızı dünyanın her yerinde kıvançla okutan, sporumuzda bir mihenk taşı olan 'Cep Herkülü' lakaplı Naim Süleymanoğlu'nun vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. 1988, 1992 ve 1996 Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan, Avrupa şampiyonluklarının yanına 8 kez de dünya şampiyonluğu eklemiş, kariyeri boyunca 46 dünya rekoru kırmış, ülkemize Olimpiyat tarihinde güreş dışındaki ilk altın madalyayı kazandırmış ve 1988 yılında dünyaca ünlü Time dergisine kapak olmuş Naim Süleymanoğlu, başarıları ve bize yaşattığı gurur, daima hatırlanacaktır. Naim Süleymanoğlu'na Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Beşiktaş Kulübünün internet sitesinden paylaşılan "Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu'nu Kaybettik" başlıklı açıklamada ise "Türk spor tarihinin efsane isimlerinden, halter sporunun dünyadaki en büyük ismi, 'cep herkülü' lakaplı Naim Süleymanoğlu'nun vefatının büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Halter tarihinde en genç dünya rekortmeni olan, 46 kez dünya rekoru kıran, 3 kez Olimpiyat Şampiyonu olan, 8 kez Dünya Şampiyonluğu elde eden, 'cep herkülü' lakabıyla anılan Naim Süleymanoğlu, ay-yıldızlı formamızla birçok başarı kazanan büyük bir sporcuydu. Dünyanın en iyi sporcusu unvanını hak ederek elde eden Naim Süleymanoğlu'nun vefatının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine, yakınlarına ve halter camiasına başsağlığı dileriz." denildi.

Fenerbahçe Kulübünden yapılan açıklamada ise, "Olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği haberini derin üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhum Naim Süleymanoğlu'na Allah'tan rahmet, başta Süleymanoğlu ailesi olmak üzere merhumun tüm yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileriz." ifadelerine yer verildi.

'Ruhu şad, mekanı cennet olsun'
Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, sadece halterin değil ülke sporunun en değerli isimlerinden Naim Süleymanoğlu'nun vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiğini belirterek, şunları kaydetti: 

"Spor hayatı boyunca kazandığı başarılarla ülkemize çok büyük mutluluklar yaşatan, sadece Türkiye'de değil dünyada çok sayıda gence rol model olmuş bir ismi erken yaşta kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Boks camiası olarak Sinan Şamil Sam gibi bir değeri benzer süreçte kaybetmiştik. Bu denli başarılı sporcularımızın aktif spor hayatlarının ardından yaşantılarını yönlendirme noktasındaki eksiklikleri, spor camiası olarak doğru bir şekilde etüt etmemiz gerektiği inancındayım. Umarım, gelecek kuşaklarda böylesine değerli isimleri bu kadar kolay kaybetmeyiz. Sinan'ın da Naim'in de ülkemiz sporuna yapacağı çok sayıda hizmet vardı ama ikisini de çok erken kaybettik. Acımız büyük. Merhum Naim Süleymanoğlu'na Allah'tan rahmet, yakınlarına ve spor camiasına başsağlığı diliyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun."