Spor Toto Süper Lig'de görünüm

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, 4. haftayı 3 puanla kapatırken Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor puan kayıpları yaşadı.
Spor Toto Süper Lig'de görünüm

Spor Toto Süper Lig'de 4. hafta maçları 2 karşılaşmayla tamamlandı. Haftanın son maçlarında Kardemir Karabükspor, sahasında Mersin İdmanyurdu'na 2-0 mağlup oldu. Konuk ekibin gollerini 30. dakikada Sadiku, 72. dakikada Efe HalilÖzarslan kaydetti. 

Gaziantepspor, sahasında İstanbul Başakşehir ile karşılaştı. Karşılaşma başladığı gibi golsüz sona erdi. 

Haftaya girilirken aynı puana sahip ve puan cetvelinde ilk 2 sırada yer alan Akhisar Belediyespor ile Fenerbahçe karşılaştı. Akhisar Belediyespor sahasında rakibini Yunan golcüsü Gekas'ın golleriyle 2-0 yenerek, 10 puanla liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe ise haftayı puansız kapattı ve 7 puanda kaldı.

Ligde, 4. haftanın açılış maçında Galatasaray sahasında Sivasspor ile mücadele etti. Sarı kırmızılılar, rakibi önünde zorlansa da müsabakadan 2-1 galip ayrılarak hanesine 3 puan yazdırdı. Galatasaray'ın gollerini 20. dakikada Chedjou ve 31. dakikada penaltı atışını kaçıran ve ardından önüne düşen topu gol yapan Burak Yılmaz kaydetti.Sivasspor'un tek golü ise 70. dakikada Chrisantus'tan geldi.

Beşiktaş sahasındaki karşılaşmada Eskişehirspor ile 1-1 berabere kaldı. Siyah beyazlılar 20. dakikada Olcay Şahan ile öne geçmesine karşın Eskişehirspor 71. dakikadaBerkay Tolga Dabanlı ile golü bulmayı başardı ve maç böyle sona erdi. Bu karşılaşmada Eskişehirsporlu Mori 85. dakikada ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Ligde henüz galibiyetle tanışamayan Trabzonspor, sahasında Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı. Bordo mavililer, 15. dakikada Yusuf Erdoğan ile öne geçti. KonukKasımpaşa 85. dakikada Scarione ile golü buldu ve müsabaka 1-1 tamamlandı.

Bursaspor, deplasmanda Çaykur Rizespor'u 1-0 yendi ve 3 puanın sahibi oldu. Yeşil beyazlıların golünü 23. dakikada Fernando kaydetti.

Torku Konyaspor, sahasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekip 44. dakikada Marica ile penaltıdan golü bularak 1-0 öne geçti. Konuk ekip ise 61. dakikada Necati Ateş ile golüne ulaştı ve karşılaşma 1-1 sona erdi. 

Gençlerbirliği sahasında Balıkesirspor'u 3-1 mağlup etti. Başkent ekibinin gollerini 33 ve 76. dakikada Berat Tosun ve 78. dakikada Uğur Çiftçi kaydetti. Balıkesirspor ise tek golünü 57. dakikada Sercan Yıldırım ile buldu. 

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında 18 gol kaydedildi. 3 karşılaşmayı ev sahibi, 2 maçı deplasman takımları kazanırken, 4 müsabaka da berabere sonuçlandı.

Gol krallığı yarışında Akhisar Belediyesporlu Gekas 4 golle lider durumda bulunuyor. Beşiktaşlı Olcay Şahan 3 golle Yunan futbolcuyu izledi.

Ligde alınan sonuçlar, gelecek haftanın programı ve puan durumu şöyle:

Sonuçlar

Galatasaray-Sivasspor: 2-1

Trabzonspor-Kasımpaşa: 1-1

Akhisar Belediyespor-Fenerbahçe: 2-0

Beşiktaş-Eskişehirspor: 1-1

Çaykur Rizespor-Bursaspor: 0-1

Torku Konyaspor-Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor: 1-1

Gençlerbirliği-Balıkesirspor: 3-1

Kardemir Karabükspor-Mersin İdmanyurdu: 0-2

Gaziantepspor-İstanbul Başakşehir: 0-0

5. hafta:

Mersin İdmanyurdu-Bursaspor, Kasımpaşa-Gaziantepspor, Sivasspor-Gençlerbirliği, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor-Galatasaray, Fenerbahçe-Torku Konyaspor, İstanbul Başakşehir-Akhisar Belediyespor, Kardemir Karabükspor-Trabzonspor, Eskişehirspor-Çaykur Rizespor ve Balıkesirspor-Beşiktaş.

Puan durumu

 
  Takımlar O G B M A Y AV P
  ---------------------------------   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   --- 
1.  AKHİSAR BELEDİYE GENÇLİK VE SPOR 10 
2.  BEŞİKTAŞ
3.  GENÇLERBİRLİĞİ
4.  MERSİN İDMANYURDU
5.  GALATASARAY
6.  FENERBAHÇE
7.  KASIMPAŞA
8.  BURSASPOR -1 
9.  TORKU KONYASPOR
10.  GAZİANTEPSPOR
11.  ESKİŞEHİRSPOR -1 
12.  İSTANBUL BAŞAKŞEHİR
13.  TRABZONSPOR
14.  KAYSERİ ERCİYESSPOR -1 
15.  BALIKESİRSPOR -3 
16.  SİVASSPOR -2 
17.  ÇAYKUR RİZESPOR -3 
18.  KARDEMİR KARABÜKSPOR -4