Spor Toto Süper Lig'de görünüm

Spor Toto Süper Lig'de 6. hafta maçları tamamladı. Beşiktaş, Sivasspor önünde aldığı galibiyetle 14 puan ve averajla liderliğini sürdürdü.
Spor Toto Süper Lig'de görünüm

 

Spor Toto Süper Lig'de 6. hafta maçları tamamladı. Beşiktaş, Sivasspor önünde aldığı galibiyetle 14 puan ve averajla liderliğini sürdürdü.

Haftanın son maçlarında Gençlerbirliği, sahasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile karşılaştı. Müsabaka golsüz sona erdi. 

Diğer maçta ise Çaykur Rizespor, evinde Balıkesirspor ile 2-2 berabere kaldı. Konuk ekibin gollerini 16. dakikada Santos ve 56. dakikada Jabbie atarken, ev sahibi ekibin golleri ise 37. dakikada Giray Kaçar ve 79. dakikada Filip Holosko'dan geldi. 

Stadı yapımda olan ve Ankara'daki Osmanlı Stadı'nda Sivasspor ile karşılaşan Beşiktaş, rakibini 3-2 yenerek, 14 puanla liderliğini sürdürdü. Siyah-beyazlıların gollerini 58 ve 65. dakikada Demba Ba ile 79. dakikada Olcay Şahan kaydetti. Konuk Sivasspor ise 39. dakikada Trindade ve 74. dakikada Hakan Arslan ile golleri bulmasına karşın sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Ligin 6. haftası derbi maça sahne oldu. Galatasaray, sahasında konuk ettiği Fenerbahçe'yi 2-1 yenerek, haftayı kayıpsız geçti. Sarı-kırmızılı ekibin gollerini 88 ve 90+1. dakikada Sneijder kaydetti. Fenerbahçe'nin tek golünü ise Alper Potuk 90+5. dakikada rakip ağlara gönderdi. Sarı-lacivertli ekipte Bruna Alves, 53. dakikada doğrudan kırmızı kart görerek, takımını 10 kişi bıraktı. 

Trabzonspor, ligin 6. haftasında Mersin İdmanyurdu'nu sahasında 3-1 yenerek, ilk galibiyetine ulaştı. Bordo-mavililerin gollerini 54. dakikada Belkalem, 79. dakikada Medjani ve 86. dakikada Cardozo kaydetti. Konuk ekibin tek golü ise 71. dakikada Oktay Delibalta'dan geldi. Mersin İdmanyurdu'nda 57. dakikada Vederson doğrudan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Torku Konyaspor, sahasında İstanbul Başakşehir ile 0-0 berabere kaldı. 

Gaziantepspor, sahasında Kardemir Karabükspor ile karşılaştı. Ev sahibi ekip rakibini 1-0 yenerek haftayı 3 puanla kapattı. Gaziantepspor'un tek golünü 29. dakikada Grando attı.

Eskişehirspor deplasmanda 2-0 geriye düştüğü maçta Bursaspor ile 2-2 berabere kaldı. Bursaspor'un gollerini 32 ve 52. dakikada Bakambu atarken, konuk ekibin gollerini 80. dakikada Hürriyet Güçer ve 85. dakikada Mori kaydetti. 

Ligin flaş ekibi Akhisar Belediyespor, sahasındaki maçta Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup etti. Ev sahibi ekibin gollerini 53. dakikada penaltıdan Uğur Demirok ve 70. dakikada Gkekas rakip ağlara gönderdi. 

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında toplam 23 gol atıldı. 5 karşılaşmayı ev sahibi ekipler kazanırken, 4 maç ise berabere sonuçlandı. Deplasman takımları bu hafta galibiyetle tanışamadı.

Gol krallığı yarışında Akhisar Beledispor'dan Gkekas 7 golle ilk sırada bulunuyor. Yunan golcüyü Kasımpaşa'dan Adem Büyük ve Beşiktaş'tan Olcay Şahan 4'er golle izliyor.

Ligde alınan sonuçlar, gelecek haftanın maç programı ve puan durumu ise şöyle:

Sonuçlar

Torku Konyaspor-İstanbul Başakşehir: 0-0

Gaziantepspor-Kardemir Karabükspor: 1-0

Galatasaray-Fenerbahçe: 2-1

Bursaspor-Eskişehirspor: 2-2

Trabzonspor-Mersin İdmanyurdu: 3-1

Beşiktaş-Sivasspor: 3-2

Akhisar Belediyespor-Kasımpaşa: 2-0

Gençlerbirliği-Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor: 0-0 

Çaykur Rizespor-Balıkesirspor: 2-2 

7. hafta programı

Kardemir Karabükspor-Akhisar Belediyespor, Kasımpaşa-Torku Konyaspor, Sivasspor-Çaykur Rizespor,Fenerbahçe-Gençlerbirliği, Balıkesirspor-Bursaspor, Mersin İdmanyurdu-Eskişehirspor, Trabzonspor-Gaziantepspor, İstanbul Başakşehir-Galatasaray ve Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor-Beşiktaş.

Puan durumu

 

Spor Toto Süper Lig
 
  Takımlar O G B M A Y AV P
  ---------------------------------   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   --- 
1.  BEŞİKTAŞ 14 
2.  GALATASARAY 13 
3.  AKHİSAR BELEDİYE GENÇLİK VE SPOR 10  13 
4.  MERSİN İDMANYURDU 10 
5.  FENERBAHÇE 10 
6.  KASIMPAŞA 10 
7.  İSTANBUL BAŞAKŞEHİR
8.  GENÇLERBİRLİĞİ
9.  GAZİANTEPSPOR -1 
10.  TRABZONSPOR -1 
11.  BURSASPOR -2 
12.  TORKU KONYASPOR
13.  ÇAYKUR RİZESPOR -2 
14.  ESKİŞEHİRSPOR -2 
15.  SİVASSPOR -2 
16.  KARDEMİR KARABÜKSPOR -2 
17.  SAİ KAYSERİ ERCİYESSPOR -2 
18.  BALIKESİRSPOR 10  -4