Spor yazarları Bandırma’da buluştu

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde spor yazarları Attila Gökçe, Ahmet Çakır, Melih Gümüşbıçak ve spor programı sunucusu Fatih Kuşçu'nun konuk olduğu "Tutkumuz Spor" konulu söyleşi düzenlendi.
Spor yazarları Bandırma’da buluştu

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde spor yazarlarından Attila Gökçe, Ahmet Çakır, Melih Gümüşbıçak ve spor programı sunucusu Fatih Kuşçu'nun konuk olduğu "Tutkumuz Spor" konulu şöylesi gerçekleşti. Bandırma Gazeteciler Cemiyeti'nin tertiplediği söyleşide konuşan Atilla Gökçe, "Renklerin farklılığı olacaktır. Renkler masum ve güzeldir. Güzellikleri de başka renklerin yanında ancak ayırt edilerek hissedilir. Dünya tek mavi olsaydı, tek yeşil olsaydı ve beyaz olsaydı herhalde çok keyifli bir yer olmazdı. Spor dünyası da renklerin buluştuğu ve kuralların önceden belirlenmiş bir rekabete tutuştuğu bir dünyadır" dedi.

Ahmet Çakır ise, "Biraz yorucu olacak, ama Bandırma'nın buradan kendine çıkaracağı bir güzellik payı var. Az önce sayın kaymakam söyledi. Bandırma'da 1800 lisanslı sporcu varmış bu iyi bir sayı. Çünkü Türkiye'nin bu konuda çok ciddi bir sorunu var. Yani var olan lisanslı sporcu sayısını çok fazla arttırmak gerekiyor. Onun için şurada bir genç kardeşlerimizi ister Beşiktaşlı olsun ister başka takımdan olsun herkesi spor yapıyor olarak görmek çok hoş benim için. Beni kişisel olarak çok ilgilendiriyor ve gittiğim her ortamda konu bu olmasa bile bu konuşmayı çok istiyorum. Türkiye'nin bir spor seferberliğine ihtiyacı var. Bu spor seferberliğinin olumlu sonuçlarını demokrasimizin gelişmesine kadar vardırabiliriz" diye konuştu.

Gümüşbıçak: "Bu kültür merkezinde hepimizin ortak bir yönü var"

Spor yazarı Melih Gümüşbıçak da, "İçinde bulunduğumuz bu kültür merkezinde hepimizin ortak bir yönü var. Bunu görmek için bunu hissetmek için çok dikkatli gözlemci olmaya gerek yok. Bizler zaten hayatımız boyunca hem tutkumuz olduğu için hem de mesleklerimiz olduğu için bu işten bir de rızkımızı sağlıyoruz. Bizim ülkemizde her ne kadar spor dendiği zaman akla ilk gelen branş futbol olsa da bunu değiştirebilecek yeni çocuklar yetiştirmek gerekiyor. Bunun da en önemli dayanağı bu çocukları yetiştirmeye en önemli kişiler annelerdir. Özellikle burada ben annelerimizi görünce kendilerinin de aramızda görünce hem şaşırdım hem de çok memnun oldum. Bu dört kişi çeşitli zamanlarda çeşitli illerde çeşitli panellere katılıyorlar. Ben ilk kez bu kadar çok çocukları ile birlikte salona gelip bizlerle birlikte söyleşiye katılan hanımefendileri gördüm onun için sizlerin karşısında saygı ile eğiliyorum" şeklinde konuştu.

Spor programı sunucusu Fatih Kuşçu, "Benim büyüdüğüm yaşların isimleri Bekım Bover'lar, Rainer Bonhof'lar ve Alessandro Altobelli'ler kahramanlık üzerinden sporla buluşan isimlerden biriydim ben de. Ama benim kahramanlarım bununla da sınırlı kalmadı. O zamanlar tek televizyon TRT'nin olimpik sporlar, olimpiyatlar, amatör sporlar yayınlarını ağırlıklı olduğu yıllardı ve benim için de kahramanlardan biri de onları da aktaranlardan biri de rahmetli Kenan Onuk'tu" şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından ünlü spor yazarlarına ve spor yorumcusuna protokol tarafından Bandırma vapuru maketi hediye edildi.

Spor yazarları Bandırma’da buluştu

Spor yazarları Bandırma’da buluştu

Spor yazarları Bandırma’da buluştu

Kaynak: