Sporda başarıya 'engel' yok

Antalya'da geçirdiği kaza sonucu tek kolunu kaybeden Hikmet Turan, üniversite eğitiminin yanı sıra tekvando ve ampute futboldaki başarısıyla örnek oluyor.
Sporda başarıya 'engel' yok

Antalya'da geçirdiği kaza sonucu tek kolunu kaybeden Hikmet Turan, üniversite eğitiminin yanı sıra tekvando ve ampute futboldaki başarısıyla örnek oluyor.

Korkuteli ilçesinde 10 yaşındayken traktörle geçirdiği kaza sonucu sağ kolu kopan 19 yaşındaki Hikmet Turan, hayata tek koluyla tutundu.

Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümünde eğitimini sürdüren Turan, tekvandoda Engelliler Türkiye Şampiyonası'na hazırlanırken, ampute futbolda 1. Lig'de şampiyonluk sevinci yaşadı.

"Hayatıma gayet güzel devam ediyorum"

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2007 yılında geçirdiği kazanın ardından ilk 5-6 ay boyunca hayata küstüğünü söyledi.

Psikolog yardımı ve ailesinin desteğiyle kendisine geldiğini ifade eden Turan, "İnatla, hırsla, azimle hayata daha çok tutundum. Allah'a şükür şu anda bir sıkıntım yok. Gayet güzel hayatıma devam ediyorum." diye konuştu.

Korkuteli ilçesinde lise 4. sınıfta okurken, wushu antrenörü Şükrü Haksız'ın önerisiyle bu spora başladığını dile getiren Turan, üniversite eğitimi için Antalya'ya geldiğinde wushuda engelli branşının olmaması nedeniyle tekvandoya yöneldiğini belirtti.

Turan, aynı zamanda Ampute Futbol 1. Ligi'nde bu sezon şampiyonluğu kazanan Antalya ASAT Ampute Futbol Takımı'nda kalecilik yaptığını dile getirdi.