Sporun başkenti Selçuklu

Yapılan yatırımlarla Konya'nın en gözde ilçelerinden biri olan Selçuklu, sporun da öncüsü oldu. Bu yaz 13 branşta spor eğitimi veren Selçuklu yaz spor okullarında öğrenci kayıt sayısı 8 bine ulaştı.
Sporun başkenti Selçuklu

Şehre kazandırılan yeniliklerde ve yapılan projelerde Konya'nın en çalışkan ilçelerinden biri olan Selçuklu Belediyesi, spora verdiği önemle de dikkat çekiyor. Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Yaz Spor Okulları 2016 yaz döneminde de öğrenci ve ailelerden büyük ilgi görüyor. Çalışmalarına öğrenci sayısını her yıl artırarak devam eden Selçuklu Belediyesi Yaz spor okullarında bu yaz döneminde kayıt yaptıran öğrenci sayısı 8 bin kişiye ulaştı. 21 Haziran Pazartesi günü eğitimlerine başlayan Selçuklu Yaz Spor Okulları hem eğitim veriyor hem de öğrenci kayıtlarını sürdürüyor. Selçuklu'da spora verilen önem giderek artarken yüzme branşında kayıtlar eğitimler başlamadan haftalar öncesinde doldu. Yaz spor okullarında futbol ve basketbol branşları da öğrenci sayısıyla rekora koşuyor. Bu branşların ardından cimnastik, tenis ve tekvando da en çok kayıt yaptırılan spor dalları arasında yer aldı. 2016 Yaz Spor Okullarında Basketbol, Futbol, Voleybol, Hentbol, Cimnastik, Tekvando, Karate, Kick-Boks, Wushu, Judo, Yüzme, Tenis, Satranç ve Güreş branşlarında eğitim veriliyor. Yaz spor okullarında geride kalan süre içinde; yüzme 1600, futbol 1550, basketbol 1331, cimnastik 605, tenis 562, tekvando 755, voleybol 520, wushu 352, karate 250, kick-boks 170 ve satranç 150 kişi kayıt aldı. Hentbol, Judo ve Güreş öğrencileri ile bu sayı 8 bin kişiye ulaştı. Sezon öncesi 10 bin kayıt hedefi ile yola çıkılan yaz spor okullarında öğrenci sayısı 8 bine ulaşırken bu rakamın önümüzdeki haftalar içerisinde 10 bini aşması bekleniyor.

selcuklu-yaz-spor-okullari-basketbol.jpg

BRANŞA ÖZEL KIYAFELERLE TAM BİR PROFESYONEL EĞİTİM

Yaz spor okullarına kayıt yaptıran öğrencilere kayıt yaptırdıkları branşlara göre kıyafetleri Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü tarafından veriliyor. Kayıt işlemini gerçekleştiren öğrenci adeta bir konfeksiyon mağazası gibi düzenlenen birimden kıyafetlerini ve çantasını alarak mutlu bir şekilde ayrılıyor. Eğitimler haftanın 3 günü belirlenen seanslar halinde gerçekleştiriliyor. Spor okullarında eğitimler hafta da iki gurup halinde Pazartesi-Çarşamba-Cuma ve Salı-Perşembe-Cumartesi şeklinde yapılıyor. Modern ve nezih çok sayıda tesise sahip Selçuklu Belediyesi Yaz Spor Okullarında kentin farklı merkezlerinde ve noktalarında yer alan çok sayıda merkezde eğitim veriliyor. Öğrenciler eğitim alacağı tesislere servislerle getirilerek eğitimin ardından yine servislerle evlerine dönebiliyor.

selcuklu-yaz-spor-okullari-futbol-(1).jpg

TESİS SAYISINDA REKORA KOŞUYOR

Şuanda 26 tesiste 130 antrenörle 8 bin öğrenciye eğitim verilen Selçuklu Belediyesi yaz spor okullarında önümüzdeki yıllarda bu sayının daha da artırılması hedefleniyor. Eğitimlere 20 Haziran Pazartesi günü başlanan yaz spor okullarında eğitimler 2 Eylül tarihinde sona erecek. Okulların açılması ile birlikte kış dönemi spor okulları eğitimleri başlayacak. Modern ve nezih çok sayıda tesise sahip Selçuklu Belediyesi Yaz Spor Okullarında 26 farklı merkezde eğitim veriliyor. Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu, Yenikent Spor Salonu, Yazır Spor Salonu, Aydınlıkevler Şehit Rıdvan Adam Spor Salonunda, Bağlarbaşı Spor Salonu (500 Evler), Selçuklu Belediye Stadı, Şehit Muharrem Samur Stadı, Dumlupınar Spor Kompleksi, Sancak Spor Salonu, Büyükbayram İ. Ö. O. Spor Salonu, Ertuğrul Gazi İ.Ö.O. Spor Salonu, Öğretmen Fethiye Onsun İ.Ö.O. Salonu, Mustafa Karacihan İ.Ö.O. Spor Salonu, Şehit Mustafa Çuhadar İ.Ö.O. Spor Salonu, Zeki Altındağ İ.Ö.O. Spor Salonu, Mustafa Necati İ.Ö.O. Spor Salonu, Selçuklu Tenis Kortu, Sancak ve Yazır Yarı Olimpik Yüzme Havuzları ve Piri Reis Parkı içinde yer alan spor alanları eğitim verilen olan tesisler arasında yer alıyor.

ziya-yalcinkaya.jpg

"EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALDIK"

Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ziya Yalçınkaya, kulüp olarak aylardır hazırlıkların yapıldığı yaz spor okullarında eğitime başlanıldığı söyledi. Her yıl ilginin arttığı Selçuklu yaz spor okullarına bu yaz 8 bine ulaşan kayıt alındığını belirten Başkan Yalçınkaya, çalışmalarının karşılığını almanın mutluğunu yaşadıklarını ifade etti. Kulüp Başkanı Yalçınkaya, "Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Yaz Spor Okullarında modern tesislerde tecrübeli antrenörlerle binlerce çocuğumuza eğitim veriyoruz. Kıyafetleri kulübümüzce verilen çocuklarımız servislerle evlerinden alınarak eğitim sonunda evlerine bırakılıyor. 2 Eylül tarihinde yaz spor okulu eğitimleri bu şekilde tamamlanacak. Yaz sezonunun başarılı bir şekilde geçmesini temenni ediyor, tüm sporcularımıza ve antrenörlerimize başarılar diliyorum." şeklinde konuştu. 

selcuklu-yaz-spor-okullari-cimnastik.jpg

SPORUN TEMEL TAŞI CİMNASTİK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Tüm sporların temelini oluşturan cimnastik, Selçuklu yaz spor okullarında büyük ilgi görüyor. 3 ila 8 yaş aralığındaki çocuklara bu alanda eğitim verilirken, minik sporcular erken yaşta başladıkları cimnastik eğitimi sonucunda diğer sporları kolaylıkla yapabiliyor.

aileler-sporculari-yalniz-birakmiyor.jpg

AİLELER SPORCULARI YALNIZ BIRAKMIYOR

Selçuklu yaz spor okullarında eğitim alan öğrencileri aileleri yalnız bırakmıyor. Salonlarda spor yapan çocuklarını kenardan takip eden veliler hem evlatlarını gözlemleme imkanı buluyor hem de çocukların gelişimi konusunda hocalardan bilgi alabiliyor.

selcuklu-yaz-spor-okullari-futbol-(3).jpg

selcuklu-yaz-spor-okullari-karete.jpg

selcuklu-yaz-spor-okullari-satranc.jpg

selcuklu-yaz-spor-okullari-kick-boks.jpg

selcuklu-yaz-spor-okullari-tekvando.jpg

•HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU

Kaynak:YENİ HABER