Steinmeier, Polonya Dışişleri Bakanı Schetyna ile görüştü

Steinmeier, Polonya Dışişleri Bakanı Schetyna ile görüştü

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Ukrayna'daki gelişmelerle ilgili olarak "Minsk Anlaşması'nın uygulamaya geçirilmesi sürecinin yavaş ilerlemesinden memnun olmadıklarını söyledi. 

Steinmeier, Berlin'i ziyaret eden Polonya Dışişleri Bakanı Grzegorz Schetyna ile bir araya geldi.

Steinmeier, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Polonyalı mevkidaşı ile Minsk anlaşmasının uygulamaya geçirilmesi sürecinin yavaş ilerlediği konusunda hemfikir olduklarını belirtti. Steinmeier, "Ancak şiddet olaylarında ve ateşkes anlaşması ihlallerinde belirgin bir azalma fark ettik" dedi. 

Ağır silahların geri çekilme sürecinin de başladığını hatırlatan Steinmeier, süreci olumlu karşıladığını belirtti. 

Ukrayna'daki durumun hala oldukça hassas olduğuna işaret eden Steinmeier, Rusya'nın ayrılıkçıların askeri faaliyetlerini destekleyerek son bir yılda güven kaybına yol açtığını söyledi. 

Steinmeier, Ukrayna'da gerilimin daha fazla tırmanmaması için hemen her gün taraflarla görüşmelerde bulunduklarına dikkati çekti. 

Polonya Dışişleri Bakanı Schetyna da ülkesinin Ukrayna'daki soruna çözüm bulmak için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu belirterek, taraflarla yapılan görüşmelerde Steinmeier'in oynadığı rolü desteklediklerini kaydetti.